Main menu

header

966 20 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Relațiile sunt un fir delicat al iubirii, deseori rupt de parteneri. Experții punctează motivele majore pentru care bărbații angrenați într-o relație aleg calea unor aventuri… emoționale, indiferent dacă acestea se transformă și în unele fizice sau nu.

Gol de validare și înțelegere

Bărbații care caută afecțiune la alte femei decât cele cu care se află într-o relație pot simți un decalaj de comunicare cu partenera lor. Nu este vorba despre cantitatea de cuvinte schimbate, ci despre substanța acestora. Conexiunile emoționale se dezvoltă pe gânduri și sentimente comune, iar dacă un bărbat simte un gol în comunicarea deschisă cu partenera sa, s-ar putea să caute - de multe ori chiar fără intenție - acea mângâiere în altă parte. De asemenea, aventurile emoționale pot fi un răspuns la nevoi neîmplinite. Și bărbații tânjesc după validare, înțelegere și sprijin emoțional, așa că, dacă aceste nevoi rămân nesatisfăcute într-o relație oficială, bărbatul poate dezvolta legături emoționale în afară.

În căutarea noutății și entuziasmului de început

Aventurile emoționale pot fi un răspuns și la sentimentul bărbatului că nu este apreciat. Dacă domnii percep o lipsă de recunoaștere sau de recunoștință pentru eforturile lor în cadrul relației, încep să „rătăcească” emoțional. Pe de altă parte, bărbații pot căuta, chiar fără să știe, noutatea și entuziasmul unui început, această nevoie determinându-i să exploreze conexiunile emoționale în afara relației principale. Aventurile emoționale pot oferi o astfel de evadare, chiar dacă este doar temporară, dar efectele asupra relației principale se pot dovedi devastatoare.

Stima scăzută de sine poate determina bărbații implicați într-o relație să caute securitatea emoțională la „surse“ externe