Main menu

header

de Maria Petrache

Dacă v-aţi hotărât să slăbiţi împreună cu partenerul vostru de viaţă trebuie să ţineţi cont că nevoile voastre nutriţionale sunt diferite. Astfel, este important de ştiut că este absolut necesar să respectaţi anumite reguli. Nevoile de calorii diferă de la bărbat la femeie, însă eforturile sunt aceleaşi. Dacă femeile au tendinţa să ronţăie mai tot timpul câte ceva, bărbaţii au probleme cu depăşirea cantităţilor. Însă, împreună se pot motiva unul pe altul pentru a renunţa la obiceiurile proaste. Reţineţi regulile dietei în doi!

Stabiliţi programul de slăbit
Mai întâi trebuie să faceţi diferenţe între obiective şi nevoi. În cazul în care v-aţi decis să ţineţi împreună o dietă, nu înseamnă că veţi adopta acelaşi reguli. Şi asta întrucât nevoile energetice sunt diferite: un bărbat are nevoie, în medie, de aproximativ 2.200 Kcal/zi, pe când o femeie nu va depăşi 1.800 Kcal/zi. În funcţie de aceste cifre, stabiliţi-vă propriul program de slăbit! Spuneţi-vă unul altuia care sunt alimentele în faţa cărora nu rezistaţi. Evitaţi să le achiziţionaţi cel puţin pe durata dietei sau, dacă le aveţi în casă, închideţi-le bine într-un dulap!

Fiţi cot la cot în lupta cu alimentele!
Instauraţi noi repere nutriţionale ce vă vor uşura de alimentele grase, bogate în calorii, nesănătoase. Acestea din urmă trebuie trecute pe „lista neagră”.
Bărbaţii nu mănâncă îndeajuns de multe fructe şi legume, femeile mănâncă prea multe. Încercaţi să profitaţi de această dietă pentru a vă echilibra obiceiurile alimentare. Acum sunteţi mai atenţi ca niciodată la ce va pune în gură partenerul, aşa că ajutaţi-l să-şi ţină poftele sub control şi viceversa! Nu săriţi peste micul dejun!

Fiţi în competiţie!
Încercaţi să vă motivaţi reciproc! Sărbătoriţi primele kilograme în minus cu un mic cadou: o minivacanţă, o cină romantică sau o ieşire la film. Dacă unul a fost mai serios, cel care rămâne în urmă are de îndeplinit o pedeapsă faţă de celălalt. Nu-i aşa că vă convine?

Faceţi sport împreună
La cumpărături vă va fi greu să rezistaţi de unul singur aflându-vă faţă în faţă cu atâtea. Fiecare poate fi atent la ce pune în coş celălalt!
Cel mai plăcut mod să te plimbi în aer liber sau să faci sport este doar împreună cu persoana iubită. Dacă drumurile voastre nu se intersectau înainte la acest capitol, acum aveţi un pretext. Puteţi face jogging în parc, să mergeţi la sală sau la piscină.