Main menu

header

de Daniela Purgaru

Se ştie că infidelitatea este foarte des întâlnită în ziua de azi, când atracţiile sunt pe toate drumurile, iar viaţa galopantă şi stresantă pe care o ducem ne face să ne gândim din ce în ce mai puţin la familie. Însă, un studiu realizat recent în Statele Unite aduce o concluzie îngrijorătoare - în cel puţin o treime dintre cupluri, unul dintre parteneri este infidel.

Cercetătorii de la Universitatea Iowa din Statele Unite au intervievat 783 de adulţi heterosexuali, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, atât bărbaţi, cât şi femei. 12% dintre bărbaţi şi 10% dintre femei au afirmat că ambii parteneri din cuplu erau infideli, în timp ce 17% dintre bărbaţi şi 5% dintre femei au declarat că au înşelat, dar că partenerul a rămas fidel.

Prietenii, principalii... duşmani
Se pare că principalul duşman al cuplurilor îl reprezintă tocmai prietenii. Astfel, 44% dintre femeile infidele şi 25% dintre bărbaţi au admis că şi-au înşelat partenerul de viaţă cu un prieten/prietenă, în vreme ce 30% dintre femei şi 43% dintre bărbaţi au recunoscut că au avut relaţii sexuale ocazionale cu necunoscuţi.