Main menu

header

bogdan vladescude Dana Purgaru

- Dacă rutina v-a înfrânt romantismul, luaţi măsuri din pripă

Aveţi o relaţie de mai mult timp şi partenera şi-a pierdut interesul pentru romantism şi relaţii intime? Este un lucru foarte des întâlnit la cuplurile „cu vechime”, deoarece dorinţa sexuală la femei depinde foarte mult de starea emoţională care, la rândul ei, este influenţată de rutină şi de grijile de zi cu zi. Nu disperaţi, nu este un lucru ireparabil! Psiholog Bogdan Vlădescu (foto) vă spune ce trebuie să faceţi ca să o determinaţi să îşi recapete pasiunea.

Surprindeţi-o plăcut!
Iată ce trebuie să faceţi pentru a aprinde „focul” ei:
- Surprindeţi-o cu gesturi plăcute. Oferiţi-i un cadou neaşteptat, trimiteţi-i un buchet de flori la birou, invitaţi-o la restaurantul preferat sau la o piesă de teatru.
- Pregătiţi-o în timpul zilei pentru partida de sex pe care o plănuiţi pentru seara, dar fiţi subtil, nu îi impuneţi nimic. Aduceţi-i aminte de un moment plăcut din relaţie, determinaţi-o să îi fie dor de voi doi, împreună.

Răsfăţaţi-o cu un masaj seara!
- Alungaţi rutina în aşternut şi încercaţi lucruri noi în pat. Discutaţi cu ea, aflaţi ce i-ar plăcea să faceţi împreună, ce şi-ar dori să experimenteze.
- Plecaţi împreună în excursii la sfârşit de săptămână. Schimbarea locului o să îi priască şi vă va apropia.
- Răsfăţaţi-o cu câte un masaj seara, cu ulei parfumat. Faceţi totul fără grabă şi fără să îi cereţi ceva în schimb. Dacă nu o veţi presa vă va oferi ea, în schimb, momente frumoase atunci când va fi pregătită.

Nu uitaţi să fiţi spontan!
- Curtaţi-o ca la începutul relaţiei şi aveţi grijă să arătaţi bine pentru ea. Pentru aceasta trebuie să vă păstraţi un aspect plăcut şi îngrijit, chiar dacă nu ieşiţi din casă. Partenera va fi întotdeauna atrasă de faptul că sunteţi proaspăt ras, că mirosiţi frumos şi că purtaţi cămaşa ei preferată.
- Nu uitaţi să fiţi spontan chiar şi după foarte mulţi ani petrecuţi împreună. De exemplu, dacă atunci când ea se aşteaptă să vă uitaţi la meci sunteţi în bucătărie preparând ceva bun şi ajutându-o în gospodărie, cu siguranţă o veţi (re)cuceri. Astfel, o veţi face să se simtă dorită şi respectată.