Main menu

header

de Daniela Purgaru

Petrecem din ce în ce mai mult timp la birou şi sunt din ce în ce mai des întâlnite situaţiile în care unor persoane le cade cu tronc un coleg sau o colegă. Acest lucru reprezintă o problemă dacă acesta/aceasta are o relaţie. Dacă însă vă plăceţi şi toate lucrurile merg bine între voi, nimic nu vă poate sta în cale. Şi totuşi ce le spuneţi colegilor, şefului?...

În primul rând, în cazul în care aveţi o relaţie promiţătoare cu un coleg sau cu o colegă, cel mai bun lucru este să nu vă ascundeţi. A vă feri de ceilalţi şi mai ales de şef vă poate aduce foarte multe neplăceri în timp şi va fi un ghimpe şi pentru voi. Totuşi, este bine să vă informaţi înainte de a face anunţul dacă există anumite clauze specifice care aduc restricţii privind astfel de relaţii în compania respectivă. Dacă acestea există, sunteţi nevoiţi să rămâneţi „în umbră” şi să nu vă daţi de gol nici prin comportament, nici prin diverse mesaje trimise pe e-mail-ul de la muncă.

Împiedicaţi bârfele
După ce vă daţi seama că între voi se întâmplă un lucru minunat şi că nu există legi interne care vă interzic dragostea, daţi fuga la şef şi spuneţi-i acest lucru, subliniindu-i însă că relaţia nu vă va afecta ritmul de lucru. Este mai bine ca şi colegii să afle cât mai curând, chiar de la voi, decât bârfind pe la colţuri. Astfel, nu va mai fi nevoie să vă ascundeţi când vă veţi face cu ochiul sau când vă veţi trimite un sărut pe vârful degetelor. Stabiliţi însă nişte reguli pe care să le respectaţi la muncă.

Despărţirea poate duce la demisie
Cu toate acestea, înainte de a vă implica şi mai mult în această relaţie, gândiţi-vă bine dacă sunteţi făcuţi unul pentru altul, deoarece o despărţire duce, de cele mai multe ori, la momente stânjenitoare şi la demisia unuia sau a ambilor protagonişti. De asemenea, foarte important este să ştiţi că cele mai riscante astfel de legături la serviciu sunt cu superiorii.