Main menu

header

Uleiul esenţial de cedru ameliorează simptomele stresului cronic

780 7 3de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Conifer minunat, impunător, cedrul este deopotrivă un arbore cu încărcătură simbolică, prezent în cultura lumii dintotdeauna, dar și furnizorul unui ulei de excepție, cu numeroase beneficii pentru sănătatea umană.

Read more: Uleiul esenţial de cedru ameliorează simptomele stresului cronic

Navajo elimină paraziţii intestinali

780 7 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Planta care poartă numele unui trib de indieni americani, navajo, a demonstrat în secole proprietăți remarcabile pe direcția menținerii sănătății, ca și a ameliorării unui mare număr de afecțiuni.

Read more: Navajo elimină paraziţii intestinali

Narcisa albă, excelent remediu împotriva mastitei

780 6 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Legenda spune că numele narcisei vine de la cel al tânărului Narcissus, care s-a îndrăgostit de propria sa imagine reflectată de apele unui lac. Dorind să îmbrățișeze frumosul cap, s-a aruncat în apă. Pe malul lacului a apărut atunci o superbă floare: narcisa. Dacă în trecut vracii au folosit narcisa albă drept remediu de succes împotriva infertilității masculine, în timp micuța floare a demonstrat tuturor că reușește să alunge atât durerile de cap, cât și pe cele cauzate de sciatică, dureri articulare și hemoroizi. Iată câteva dintre afecțiunile unde narcisa albă se află în topul celor mai bune leacuri.

Read more: Narcisa albă, excelent remediu împotriva mastitei

Germenii de grâu contribuie la creşterea masei musculare

780 7 1de Călin Popa şi Alexandru Filcu

Comori nutriționale remarcabile, germenii de grâu și-au câștigat renumele de aliment-minune pentru aportul de substanțe benefice care țin organismul la adăpost de numeroase afecțiuni și îi asigură o funcționare optimă.

Read more: Germenii de grâu contribuie la creşterea masei musculare

Portocalele „întorc“ obezitatea

780 9 2de Călin Popa şi Adrian Barna

Foarte populare, portocalele sunt consumate de milioane de oameni pentru gustul lor de excepție și pentru nenumăratele beneficii pe care le aduc sănătății. Potrivit celor mai recente studii, lista de avantaje ale acestor citrice minunate s-a mărit pe direcția prevenirii unora dintre cele mai răspândite afecțiuni.

Read more: Portocalele „întorc“ obezitatea

Băuturi care susţin sistemul imunitar

780 8 1de Daria Mândru şi Florica Pintea

De la exercițiile fizice zilnice până la consumul de alimente hrănitoare și relaxarea cu o carte bună, toate acestea vă pot ajuta să evitați îmbolnăvirile și să vă stimulați sistemul imunitar. Aceleași efecte le au și băuturile hidratante care conțin vitamine și minerale esențiale, precum și antioxidanți. Iată băuturile cu cel mai mare impact asupra sistemului imunitar după părerea experților.

Read more: Băuturi care susţin sistemul imunitar

Toporaşul luptă cu migrenele severe

780 9 1de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Iubit vestitor al primăverii, toporașul este, în același timp, o plantă medicinală cu puteri nebănuite, acționând împotriva unui mare număr de afecțiuni, deopotrivă interne și externe.

Read more: Toporaşul luptă cu migrenele severe

Jiaogulan stopează spasmele coronariene Este supranumită „planta nemuririi“

779 6 1de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu

Medicina chineză tradițională are un supranume relevant pentru jiaogulan: „planta nemuririi”. Considerată o adevărată farmacie verde, jiaogulan este creditată cu capacitatea de a asigura o viață lungă și o sănătate de fier, precum și de a acționa eficient împotriva unui mare număr de afecțiuni.

Read more: Jiaogulan stopează spasmele coronariene Este supranumită „planta nemuririi“

Ciuboţica-cucului, un excelent remediu pentru bolile plămânilor

779 7 1de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu

Vedeta primăverii, ciuboțica-cucului rămâne una dintre cele mai iubite plante ale acestui anotimp. Și asta pentru că florile sale de culoarea soarelui ascund multe secrete…

Read more: Ciuboţica-cucului, un excelent remediu pentru bolile plămânilor

Decoctul de liliac este hepatoprotector în ciroză şi steatoză

779 8 1de Carmen Ciripoiu şi Matei Udrea

Nu există primăvară în care mireasma de liliac să nu vă îmbie sufletul. Dar această minunată floare nu face bine doar ochiului, ci și trupului, întrucât este plină de virtuți terapeutice.

Read more: Decoctul de liliac este hepatoprotector în ciroză şi steatoză

Eleuthero atenuează efectele menopauzei

779 9 3de Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu

Plantă medicinală cu proprietăți adaptogene, eleuthero este celebră în Asia, dar nu numai, pentru virtuți terapeutice care sunt în continuare relevate de cercetări științifice tot mai numeroase.

Read more: Eleuthero atenuează efectele menopauzei