Main menu

header

Miracol pentru sănătate şi pentru frumuseţe: uleiul de argan

726 6 1de Carmen Bădulescu şi Nicoleta Gheorghe

Un adevărat cadou oferit de Mama Natură, „aurul Marocului” rămâne unul dintre cele mai valoroase uleiuri de pe pământ, atât datorită rarităţii sale, cât şi proprietăţilor antiinflamatoare, energizante şi antioxidante pe care le are. Comercializat în zona mediteraneană de secole întregi, acest lichid preţios a devenit abia recent o adevărată mană cerească pentru industria cosmetică, cea culinară şi chiar cea medicală. Folosit din generaţie în generaţie de femeile din Maroc, pentru a-şi menţine pielea, părul şi, de fapt, întregul trup revigorat şi tânăr, uleiul de argan este extras din arborele Argania Spinosa, care creşte în Africa de Nord de peste un milion de ani. Arganul este unul dintre cei mai vechi copaci din lume, însă nu mai poate fi găsit în ziua de azi decât în zona de sud-vest a Marocului.

Read more: Miracol pentru sănătate şi pentru frumuseţe: uleiul de argan

Decoctul de coada-calului opreşte sângerarea nazală

726 7 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Potrivit statisticilor, aproximativ 60% dintre oameni suferă de sângerări nazale (epistaxis), cel puțin o dată în viață. Cum rezolvați această problemă? Natura vă sare în ajutor cu plante excepționale.

Read more: Decoctul de coada-calului opreşte sângerarea nazală

Fitoterapeut Liliana Simidon: „Scăpaţi de dermatita atopică folosind ceai de trei-fraţi-pătaţi“

726 8 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Chiar dacă nu este contagioasă, dermatita este o boală cronică care evoluează cu agravări și cu remisiuni. Cum țineți această boală departe, dar și cum puteți să o tratați folosind doar remedii naturale, aflați din interviul cu fitoterapeut Liliana Simidon (foto).

Read more: Fitoterapeut Liliana Simidon: „Scăpaţi de dermatita atopică folosind ceai de trei-fraţi-pătaţi“

Bok choy stimulează capacitatea cognitivă

726 9 3de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Disponibilă în toată lumea, varza albă chinezească numită bok choy este o componentă a familiei cruciferelor și de mii de ani aduce beneficii enorme organismului uman.

Read more: Bok choy stimulează capacitatea cognitivă

Daikon reduce riscul instalării artritei

726 9 2de Călin Popa şi Eduard Popa

Ridiche albă delicioasă, daikon vine din Asia și are toate proprietățile „rudelor” sale vegetale din familia cruciferelor, deopotrivă în rădăcină și în frunze.

Read more: Daikon reduce riscul instalării artritei

Plămânărica, utilizată contra crăpăturilor sânilor

726 9 1de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Plămânărica este unul dintre cele mai bune remedii naturale împotriva unor afecțiuni respiratorii persistente. Dar, alături de această utilizare principală, care reiese din chiar numele plantei, aceasta are numeroase alte beneficii, fiind o adevărată farmacie a naturii.

Read more: Plămânărica, utilizată contra crăpăturilor sânilor

Vinul de praz, un afrodisiac perfect

725 6 1de Carmen Ciripoiu şi Nicoleta Gheorghe

Mâncarea națională a românilor, mai ales în perioadele de post, prazul conține principii active care contribuie la vindecarea bolilor de ficat, a diabetului și a tulburărilor digestive. Și tot prazul este cel care reușește în mod uimitor să distrugă germeni patogeni, ajutând astfel la ameliorarea tulburărilor digestive.

Read more: Vinul de praz, un afrodisiac perfect

Consumaţi cât mai multe ciuperci, fiindcă sunt „fântânile tinereţii“

725 7 1de Bogdan Nicula şi Sorin Dumitrescu

Potrivit unui raport al Grădinii Botanice Regale din Kew (Londra), ciupercile sunt folosite în scopuri medicale de aproape șase milenii, iar în ultimii ani, specii exotice, precum reishi sau chaga, au fost denumite suplimente alimentare și promovate drept unele dintre „fântânile tinereții”. O bogăție de nutrienți precum potasiu, seleniu și vitamina B12 și puține calorii, ciupercile se recomandă a fi consumate cât mai des. Cu o singură condiție: să fie foarte bine gătite.

Read more: Consumaţi cât mai multe ciuperci, fiindcă sunt „fântânile tinereţii“

Remedii tradiţionale contra durerilor sinusale

725 8 3de Călin Popa şi Adrian Barna

Durerea provocată de sinuzită poate fi un adevărat „terorist”, care face o persoană să nu-și mai poată desfășura activitatea zilnică. Această suferință este mai frecventă și mai gravă decât se consideră în mod obișnuit, iar tratarea sinuzitei are și o eficientă componentă naturistă.

Read more: Remedii tradiţionale contra durerilor sinusale

Yangmei previne defectele de naştere

725 8 2de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

În Orient, fructul yangmei este binecunoscut pentru proprietățile sale și, ca atare, consumat pe scară largă. Dulce și parfumat, stă la loc de cinste în alimentația japonezilor și a chinezilor, popoare renumite pentru longevitate și starea bună de sănătate la vârste înaintate.

Read more: Yangmei previne defectele de naştere

Bobornicul tratează eczema atopică

725 8 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Plantă cunoscută și apreciată încă din Evul Mediu, bobornicul este folosit și în prezent pentru vindecarea unor afecțiuni care sunt și frecvente, și greu de tratat.

Read more: Bobornicul tratează eczema atopică