Main menu

header

Alimente folosite în tămăduirea organelor cărora... le seamănă!

721 6 1de Andreea Vasilescu şi Gabriela Comşa

Teoria asemănărilor este o metodă de observare a lumii plantelor medicinale, conform căreia forma și aspectul acestora ar avea legătură cu proprietățile lor terapeutice. Iată opt alimente care contribuie la buna funcționare a organismului și care ar putea vindeca organele cu care acestea seamănă, scrie bioalaune.fr. Răspândită în Europa, această teorie a fost folosită din Antichitate până în secolul al XVIII-lea. Astăzi, aceasta este mai degrabă în contradicție cu medicina modernă, dar este interesant să o analizăm. Plantele medicinale trebuie tratate cu mare grijă, motiv pentru care teoria asemănărilor trebuie privită cu precauție. Pe de altă parte, nu există niciun risc în privința legumelor, atât timp cât acestea sunt organice!

Read more: Alimente folosite în tămăduirea organelor cărora... le seamănă!

Hreanul vă scapă de polipii uretrali

721 7 3de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Hreanul este o plantă-terapie, o minune a naturii, pe de o parte foarte bogată în nutrienţi, aidoma legumelor cultivate, iar pe de altă parte, cu o rezistenţă remarcabilă.

Read more: Hreanul vă scapă de polipii uretrali

Sfecla elveţiană accelerează lecuirea urciorului

721 7 2de Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa

Cauzat de cele mai multe ori de stafilococul auriu, anemie, diabet, tulburări hormonale sau alergii, urciorul, acel furuncul mic apărut lângă foliculul unei gene de pe pleoapă, poate cauza mari neplăceri, dacă nu este luat în seamă. Natura vă poate fi însă de mare ajutor.

Read more: Sfecla elveţiană accelerează lecuirea urciorului

Coaja de banană coaptă scoate aşchiile de sub piele

721 7 1de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu

Aproape orice poate să rămână prins în pielea dumneavoastră, de la o bucată ascuţită de lemn, un ciob de sticlă până la o aşchie de metal. Iar aceste mici obiecte pot să provoace o durere considerabilă, în special dacă rămân blocate într-un loc sensibil. Iată câteva remedii care vă vor fi de mare ajutor într-o astfel de situație.

Read more: Coaja de banană coaptă scoate aşchiile de sub piele

Cum grăbiţi vindecarea entorsei în mod natural

721 8 3de Călin Popa şi Nicoleta Gheorghe

Vremea frumoasă vă scoate din casă, la plimbări și la joacă în aer liber. În aceste activități poate interveni oricând o entorsă, iar ca să vă puteţi vindeca mai rapid aveţi la îndemână câteva mijloace naturiste foarte eficiente.

Read more: Cum grăbiţi vindecarea entorsei în mod natural

Ashitaba tratează enterita cronică

721 8 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Este considerată ca aparținând elitei plantelor medicinale în toată Asia, încă din secolul al XVI-lea. Vine cu zeci de vitamine și minerale, fiind deopotrivă un superaliment și un medicament. Numele plantei este ashitaba, iar cercetări de dată recentă i-au evidențiat proprietăți remarcabile.

Read more: Ashitaba tratează enterita cronică

Infuzia de rozmarin ajută persoana leşinată să-şi revină rapid

721 9 2de Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa

Numit și sincopă, leșinul se poate produce printr-o pierdere bruscă a cunoștinței și a tonusului muscular, din cauza reducerii nivelului de sânge oxigenat care ajunge la creier. Ce remedii oferă natura în acest sens, aflați în rândurile următoare.

Read more: Infuzia de rozmarin ajută persoana leşinată să-şi revină rapid

Nipah, fructul-campion al antioxidanţilor

721 9 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Fruct al unui palmier de excepție, nipah este o vedetă pe mesele indonezienilor și un element central al menținerii unei ex- celente stări de sănătate, grație unui conținut de vitamine, minerale și antioxidanți care îl plasează în topul fructelor lumii.

Read more: Nipah, fructul-campion al antioxidanţilor

Avocado susţine dezvoltarea sistemului osos al copiilor

720 6 1de Călin Popa şi Gabriela Comşa

Fructul minunat de avocado continuă să uimească lumea medicală prin capacitatea de a contribui la tot mai multe segmente ale sănătății umane. Cele mai recente experimente desfășurate în Marea Britanie au pus în evidență faptul că avocado reduce riscul de cataractă și susține acuitatea vederii.

Read more: Avocado susţine dezvoltarea sistemului osos al copiilor

Feriga, leac imbatabil împotriva teniei

720 7 1de Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu

Una dintre cele mai populare plante de apartament, feriga a fost înzestrată de natură cu incredibile proprietăți vindecătoare, fiind remarcabilă în distrugerea viermilor intestinali, dar și a paraziților care atacă ficatul.

Read more: Feriga, leac imbatabil împotriva teniei

Fitoterapeut Mihai Apostol: „Sucul de afine, remediu folosit din Antichitate în tratarea cistitei“

720 8 1de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu

Un nedorit loc de frunte în to­pul suferințelor cu răspândire de masă îl ocupă cistita, o afecțiune care le chinuie mai ales pe femei. Cum îi veniți de hac, dar mai ales ce trebuie făcut pentru a îm­piedica apariția acesteia, aflați din interviul cu fitoterapeutul Mihai Apostol (medalion).

Read more: Fitoterapeut Mihai Apostol: „Sucul de afine, remediu folosit din Antichitate în tratarea cistitei“