Main menu

header

Kavakava „trage“ infecţia în timp-record

740 6 3de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Plantă medicinală originară din Noua Zeelandă, kavakava vine cu o mulțime de beneficii pentru sănătate și este folosită de secole pentru virtuțile sale terapeutice.

Read more: Kavakava „trage“ infecţia în timp-record

Pepenele verde dizolvă calculii de la rinichi

740 6 1de Adelina Marin şi Adrian Barna

Pieţele abundă de pepene verde - fructul preferat în plină vară, mai ales când canicula este atât de greu de suportat. Pepenele verde este foarte mult apreciat în alimentaţie, datorită gustului echilibrat, dulce, fin, suculent şi răcoritor.

Read more: Pepenele verde dizolvă calculii de la rinichi

Soluţia pentru sănătatea inimii: Pilula cu tomate

740 7 1de Călin Popa şi Nicoleta Gheorghe

Celebrul nutriționist britanic Rick Hay explică de ce extractul din roșii, care este testat în prezent pe subiecți umani, poate reprezenta soluția viitorului pentru menținerea sănătății inimii.

Read more: Soluţia pentru sănătatea inimii: Pilula cu tomate

Scutellaria combate febra fânului

740 8 3de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

O plantă de excepție, din familia mentei, stă la baza unui proiect internațional care urmărește crearea unei întregi game de medicamente necesare în lupta împotriva cancerului și a altor boli grave. Scutellaria este cunoscută în China de 2.000 de ani, iar astăzi oamenii de știință o pun la baza unor tratamente complementare importante.

Read more: Scutellaria combate febra fânului

Pitaya întreţine microflora intestinală

740 8 2de Călin Popa şi Eduard Popa

Crește în zona tropicală, are un gust dulce minunat și, grație facilităților lumii moderne, poate fi consumat oriunde în lume. Este fructul pitaya, un tezaur de vitamine, nutrienți și antioxidanți care contribuie din plin la starea de sănătate a organismului.

Read more: Pitaya întreţine microflora intestinală

Susaiul, stimulent natural al menstruaţiei

740 8 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Susaiul vine din timpuri îndepărtate cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Plantă modestă, omniprezentă pe mesele strămoșilor oamenilor, susaiul este un tezaur de nutrienți și un excelent agent de detoxificare.

Read more: Susaiul, stimulent natural al menstruaţiei

Captalanul vă scapă de atacurile de panică

739 6 2de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Captalanul a fost folosit din Evul Mediu pentru tratarea rănilor, tusei şi astmului. Medicina modernă i-a confirmat o serie de proprietăți și un conținut de compuși remarcabili, care fac din el un aliat redutabil al sănătății.

Read more: Captalanul vă scapă de atacurile de panică

O comoară neştiută pentru sănătate: semintele germinate

739 6 1de Adina Mandiuc şi Carmen Bădulescu

De câțiva ani se vorbește tot mai mult despre semințele germinate. Specialiștii ne asigură însă că introducerea acestora în alimentația curentă nu este deloc un moft estetic, ca să dea bine în farfurie, ori efectul unei mode trecătoare. Adevărate „bombe de vitamine”, semințele germinate au efecte benefice reale asupra sănătății.

Read more: O comoară neştiută pentru sănătate: semintele germinate

Tarhonul combate tulburările de creştere a copiilor

739 7 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Tarhonul este un condiment puternic aromat, folosit frecvent în gastronomie, dar în paralel este considerat şi un medicament natural, util în tratarea unei serii de afecţiuni.

Read more: Tarhonul combate tulburările de creştere a copiilor

Fitoterapeut Mihai Apostol: „Uleiul de coriandru reduce inflamaţia în arsurile solare“

739 8 1de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu

Un vechi proverb popular spune că „În casa în care intră soarele, nu intră doctorul”. În ultima perioadă însă, tot mai mulți sunt specialiștii care susțin că soarele este vinovat pentru multe boli, care mai de care mai grave. Cât de tare poate dăuna acesta sănătății dumneavoastră și ce trebuie să faceți atunci când ați stat la soare și v-ați ales cu bășicuțe și arsuri, aflați din interviul cu fitoterapeutul Mihai Apostol (medalion).

Read more: Fitoterapeut Mihai Apostol: „Uleiul de coriandru reduce inflamaţia în arsurile solare“

Coarnele de padure tratează vertijul

739 9 3de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu

Fructele sălbatice numite coarne, ale arbustului cornus mas, au nenumărate beneficii și sunt cunoscute de secole pentru proprietăți unice, pe care numai roadele care cresc în adâncul pădurilor le pot avea.

Read more: Coarnele de padure tratează vertijul