Main menu

header

Pasta din castravete, soluţie ieftină şi uşoară de vindecare a rănilor

734 6 1de Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu

Dacă pentru unii o simplă rană pare o problemă nesemnificativă, sunt și persoane care încearcă tot felul de alifii sau unguente pentru a scăpa de această leziune a pielii, însă acestea, în cel mai bun caz, își fac efectul pe moment. Este timpul să apelați la cele mai bune leacuri pe bază de plante, a căror eficacitate e dovedită de-a lungul vremii.

Read more: Pasta din castravete, soluţie ieftină şi uşoară de vindecare a rănilor

Rambutan stimulează fertilitatea şi virilitatea

734 7 1de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Deși nu pare foarte apetisant, cu aspectul său „țepos”, fructul rambutan este binecunoscut pentru proprietățile sale medicinale și pentru gustul deosebit.

Read more: Rambutan stimulează fertilitatea şi virilitatea

Floarea de salcam antitusiv natural

734 8 3de Călin Popa şi Adrian Barna

Aliat de calibru al sănătății, floarea de salcâm are puteri terapeutice cunoscute din cele mai vechi timpuri, fiind folosită de sute de ani pentru tratarea sau ameliorarea unui mare număr de afecțiuni.

Read more: Floarea de salcam antitusiv natural

Tuia îndepărtează mirosul neplăcut al picioarelor

734 8 2de Adelina Marin şi Nicoleta Gheorghe

Tuia reprezintă coniferul decorativ cel mai des întâlnit, atât în designul grădinilor interioare, cât și în designul stradal. Fiind o plantă din familia rășinoaselor, este puțin pretențioasă, acest gard viu neavând nevoie de îngrijiri speciale. Și, în plus, îi putem alege silueta prin tundere, dându-i orice formă dorim. Dacă alegem tuia ca arbore ornamental, avem tot timpul anului o grădină verde. Tuia este o plantă folosită și în medicina naturistă pentru multe afecțiuni.

Read more: Tuia îndepărtează mirosul neplăcut al picioarelor

Chiku alungă greţurile femeilor gravide

734 8 1de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Din Mexic vine unul dintre cele mai eficiente fructe pentru menținerea unei excelente stări de sănătate a organismului: chiku. Tonic, revitalizant, plin de compuși benefici, acest rod al pământului reprezintă o armată de antioxidanți.

Read more: Chiku alungă greţurile femeilor gravide

Afinele tratează tensiunea sistolică

732 6 1de Călin Popa şi Carmen Bădulescu

Considerate superaliment, afinele relevă în permanență noi proprietăți și beneficii pentru sănătatea omului. Cercetări de dată recentă au extins aria de intervenție a acestor fructe minunate de la prevenție la combatere și chiar vindecare.

Read more: Afinele tratează tensiunea sistolică

Nucile dezvoltă creierul fătului

732 7 3de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu

Specialiștii spanioli de la Institutul de Sănătate Globală din Barcelona adaugă o descoperire remarcabilă pe lista beneficiilor consumului de nuci: capacitatea de a dezvolta creierul fătului atunci când viitoarele mămici introduc în dietă aceste minunate oleaginoase.

Read more: Nucile dezvoltă creierul fătului

Condurul-doamnei stimulează muşchiul cardiac

732 7 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Una dintre plantele medicinale de tradiție în tratarea unui mare număr de afecțiuni este condurul-doamnei, redutabil cicatrizant natural, dar nu numai.

Read more: Condurul-doamnei stimulează muşchiul cardiac

Orezul combate obezitatea

732 7 1de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Un studiu de dată recentă a reconfirmat calitățile de excepție ale orezului, aliment care este unul dintre cei mai importanți aliați în lupta cu obezitatea.

Read more: Orezul combate obezitatea

Condimentele frumuseţii fără bătrâneţe

732 8 1de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Lumea condimentelor este fascinantă. Pe lângă beneficiile pentru sănătate, acestea furnizează adevărate elixiruri de frumusețe.

Read more: Condimentele frumuseţii fără bătrâneţe

Panseluţa sălbatică, adjuvant de calibru în lupusul eritematos

732 9 2de Călin Popa şi Adrian Barna

Plantă mai greu de procurat, panseluța sălbatică a intrat recent în atenția specialiștilor, iar surpriza a fost mare: în această mică floare s-au descoperit substanţe cu o mare valoare terapeutică, care recomandă planta într-un mare număr de afecțiuni dintre cele mai diverse.

Read more: Panseluţa sălbatică, adjuvant de calibru în lupusul eritematos