Main menu

header

543 9 2de Raluca Grințescu

Osmanthus este o specie de arbust din familia Oleaceae, la fel ca măslinul şi liliacul, care este numit şi „măslinul de ceai” sau „măslinul dulce”. Printre cele mai importante beneficii aduse de acesta se numără: eliminarea răcelii şi umidității din organism, reducerea mucusului provocat de inflamarea plămânilor, tratarea durerilor menstruale, precum şi a durerilor obișnuite de stomac.

Utilizat chiar şi ca îndulcitor natural

Osmanthus poate fi folosit sub formă de ceai, care este popular în China. Ceaiul de Osmanthus se prepară la fel ca orice alt ceai, prin infuzarea florilor. De asemenea, se poate bea. Adăugați câteva flori de Osmanthus în cuburile de gheaţă şi puneți cuburile în băuturile dumneavoastră preferate, cărora le va da un gust aparte.

Preparați des prăjituri, checuri, jeleuri sau alte deserturi? Florile de Osmanthus pot fi adăugate în ele, acestea având un gust dulce şi untos, putând fi utilizate chiar şi ca îndulcitor natural. Jeleurile şi torturile cu Osmanthus sunt celebre în China. Florile pot fi adăugate și în supe, pentru a le spori aroma.

Sunteți genul de persoană care preferă să-și prepare acasă cosmeticele pentru îngrijire? În acest caz, dacă vă faceți propriile măşti faciale şi propriul balsam de buze, încercați să adăugați şi câteva flori de Osmanthus. Este un hidratant de piele extrem de eficient.

Îmbunătăţeşte vederea

Osmanthus are extrem de multe beneficii. Pe lângă cele enumerate anterior, Osmanthus tratează durerile dentare, încălzeşte stomacul, îmbunătăţeşte digestia, tratează bolile intestinale şi reduce cantitatea de gaze la nivelul sistemului digestiv, elimină toxinele din organism, liniștește un ficat activ, alungă respiraţia urât mirositoare, stinge setea într-un mod eficient și este un remediu sclipitor pentru îmbunătăţirea vederii.

ŞTIAŢI CĂ...

Osmanthus îmbunătăţeşte starea de sănătate a plămânilor, iar ceaiul are efect sedativ asupra creierului?