Main menu

header

544 8 2de Carmen Ciripoiu

Folosit încă din Antichitate ca laxativ și sedativ, porumbarul nu contenește să ne surprindă cu incredibilele sale capacități, fiind considerat un adevărat depozit de vitamine, ce pregătește organismul pentru anotimpul friguros.

Laxativ de excepție

Constipația s-a instalat și se încăpățânează să plece? Porumbarul vine în ajutor. Peste o lingură cu flori se toarnă o cană cu apă clocotită, se infuzează 40 de minute, se strecoară și se consumă pe parcursul unei zile. Tratamentul se face trei zile consecutiv. Și pentru că a venit toamna, iar răcelile și răgușelile își fac apariția, tot porumbarul este scăparea. Peste două linguri cu flori de porumbar se toarnă o cană cu apă clocotită, se infuzează zece ore și se strecoară. Se administrează un sfert de cană pe stomacul gol, de patru ori pe zi. Tratamentul se ține până la dispariția simptomelor. În cazul alergiilor se consumă o lingură cu sirop diluat într-un pahar cu apă fiartă și răcită împărțit în trei reprize și consumat cu o jumătate de oră înainte de mesele principale. În următoarele două zile, doza se mărește la două linguri cu sirop. Cura durează șase zile.

Ceaiul distruge viermii intestinali

Nici herpesul nu rezistă în fața virtuților porumbarului. Două linguri cu frunze tocate mărunt se țin într-o cană cu apă rece de seara până dimineața. A doua zi se fierbe cu tot cu frunze timp de zece minute, apoi se lasă alte câteva minute la infuzat și se strecoară. Se consumă o jumătate de cană, de două ori pe zi. Tratamentul durează cinci zile. Pentru eliminarea viermilor intestinali, un rol deosebit îl are ceaiul de porumbar. Peste două linguri cu fructe bine zdrobite se toarnă două căni cu apă clocotită, apoi se lasă la fiert zece minute și se strecoară. Se administrează 100 ml de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. Durata tratamentului este de zece zile. După alte zece zile de pauză, cura se poate relua.

SFAT. Fructele uscate sunt bune și împotriva colitei și a dizenteriei.