Main menu

header

548 11 2de Carmen Ciripoiu

Ultimele estimări ale specialiștilor privind apariția polipilor anali și de colon sunt îngrijorătoare: apar la 20% din populația lumii. Chiar dacă în majoritatea cazurilor stagnează, netratați la timp, aceștia pot evolua spre cancer. Din fericire însă, există multe leacuri naturiste cu efect formidabil.

Tinctura de propolis, excelentă în prevenirea acestor maladii

Un tratament excepțional în tratarea polipilor anali și de colon este maceratul de obligeană. Preparatul se obține dintr-o lingură cu rădăcină de obligeană, la o cană cu apă. Se fierbe apa, se lasă la răcit, apoi se adaugă planta și se pune la macerat 12 ore. Se bea zilnic o înghițitură, înainte și după fiecare masă. Pentru eficiența tratamentului se fac zilnic spălături locale cu ceai de mușețel și de gălbenele, în părți egale. Excelentă în prevenirea, dar și în tratarea acestor maladii este și tinctura de propolis. În prima zi, persoanele suferinde consumă o singură picătură de tinctură dizolvată într-o linguriță cu ceai. A doua zi se iau două picături, iar timp de 25 de zile se crește doza cu câte o picătură. Din ziua a 26-a se consumă ceai cu 24 de picături de tinctură de propolis și se descrește în fiecare zi, până se ajunge din nou la o picătură. Tratamentul se reia după o săptămână de pauză.

Semințele de in protejează mucoasa intestinală

Untura de porc este, de asemenea, foarte bună pentru vindecarea polipilor anali și de colon. Pe o fâșie de tifon steril făcută în patru, se pune o jumătate de linguriță cu untură de porc nesărată, care se așază pe locul afectat. Se păstrează o jumătate de oră, pentru ca grăsimea să-și facă efectul. Tratamentul se repetă ori de câte ori pacientul are nevoie. Utile sunt și semințele de in consumate intern, acesta contribuind în primul rând la înlăturarea constipației, dar având și rolul de a proteja mucoasa intestinală. În ceea ce privește alimentația, persoanele suferinde trebuie să consume cât mai multă salată de varză. Leguma conține sulforafan, care inhibă dezvoltarea polipilor intestinali. Cura durează cel puțin trei luni. Ceaiul de năprazic este foarte folositor. Se recomandă trei căni pe zi, în cure de trei luni.

SFAT. Pentru a scăpa cât mai repede de polipi, se tamponează locurile afectate cu suc de ceapă sau de castraveți sau cu tinctură preparată din suc de rostopască, ce se amestecă şi cu țuică sau cu suc de ghimpe.

Atenţie la consumul de carne şi de alcool!

Până în acest moment nu s-a descoperit cauza pentru care o persoană poate face polipi colonici sau anali. Risc mai mare de dezvoltare a bolii o au persoanele cu vârsta de peste 50 de ani, cei care au cazuri în familie cu astfel de boli sau rude cu cancer la colon, dar și persoanele care au avut cancer uterin sau ovarian înainte de vârsta de 50 de ani. Alte cauze care duc la apariția polipilor colonici și anali canceroși sunt consumul de grăsimi animale, fumatul, consumul de alcool, sedentarismul, obezitatea. Pentru prevenirea apariției bolii se recomandă următoarele măsuri de prevenție: consumul a cât mai multe legume, fructe și pâine neagră, renunțarea la fumat și la alcool, efort fizic cel puțin o jumătate de oră zilnic.