Main menu

header

549 8 1de Carmen Ciripoiu

Despre extractul de sâmburi de struguri, specialiştii spun că este un antioxidant de 50 de ori mai puternic decât vitamina E, „vinovată” de acest lucru fiind o substanţă conţinută de struguri, numită resveratrol.

Împiedică dezvoltarea celulelor canceroase

Preparatele din struguri, inclusiv extractul, și-au arătat eficiența în reducerea simptomelor insuficienţei venoase cronice, ce poate produce dureri, oboseală, vene vizibile sau umflarea membrelor. De asemenea, umflăturile produse de lovituri sau intervenţii chirurgicale dispar mai repede atunci când sunt utilizate suplimente ce conţin extract de seminţe de struguri. Sâmburii de struguri au efecte benefice și în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune, diminuând presiunea arterială. De asemenea, numeroase teste de laborator au demonstrat că extractul de seminţe de struguri a reuşit să împiedice dezvoltarea celulelor canceroase.

Îmbunătăţeşte vederea pe timp de noapte

Extractul de sâmburi de struguri protejează celulele hepatice de acţiunea medicamentelor utilizate pentru tratarea cancerului, însă tratamentul se face doar sub supravegherea terapeutului. Tot extractul de seminţe de struguri s-a dovedit un ajutor de nădejde și pentru cei care suferă de diabet și are un rol important în îmbunătăţirea vederii pe timp de noapte, în diminuarea efectelor îmbătrânirii, precum şi în tratarea hemoroizilor. Preparatul este, de asemenea, folosit ca adjuvant în tratarea și în prevenirea varicelor, datorită efectului de întărire a pere- ților venoși și reducerea fragilității capilarelor, fiind de mare ajutor în îmbunătățirea rezistenței osoase. În toate maladiile se recomandă de regulă o capsulă pe zi sau șase picături, de trei ori pe zi. Cura durează patru luni.

SFAT. Extractul de seminţe de struguri nu se recomandă copiilor, dar nici femeile însărcinate sau cele care alăptează nu trebuie să consume suplimente ce conţin sâmburi de struguri. 

Extractul de seminţe de struguri poate da reacții adverse ca: greaţă, indigestie, dureri de cap, mâncărimi la nivelul scalpului, ameţeli şi, în puţine cazuri, creşterea tensiunii arteriale