Main menu

header

551 8 1de Carmen Ciripoiu

În ultimii ani, prostatita a devenit una dintre cele mai frecvente boli masculine. Luată din pripă și tratată cu leacuri din bătrâni, boala poate deveni o simplă amintire. Neluată în seamă, aceasta poate duce la adenom de prostată sau la nemilosul cancer.

Băile cu tărâțe de grâu asigură urinarea normală

Primul lucru pe care trebuie să-l facă un bolnav de prostatită este să opteze pentru următorul amestec de sucuri: lămâie + sfeclă + spanac sau castraveți. După doar o săptămână se va observa efectele senzaționale ale acestuia. De asemenea, polenul este recomandat întotdeauna celor care suferă de această maladie. Se administrează zilnic trei lingurițe cu polen, înaintea meselor principale, care se înghite după ce s-au dizolvat granulele. Excelente sunt băile de șezut cu tărâțe de grâu, șapte zile la rând, câte o jumătate de oră. După această perioadă, pacientul va urina normal. În caz de retenție urinară se fierb 250 g grâu într-un litru de apă, se lasă zece ore într-un vas de sticlă, se strecoară și se consumă un păhărel dimineața, pe stomacul gol.

Ceaiul de ghimpe luptă cu infecţiile

Antiinfecțios, antiinflamator și descongestionant, ceaiul de ghimpe este un ajutor de nădejde al celor care se confruntă cu prostatita sau cu adenomul de prostată. Se consumă două căni pe zi, timp de șase luni. La fel de utilă este și tinctura de ghimpe, o linguriță diluată în apă, de patru ori pe zi. Cura se ţine timp de două luni, apoi se face pauză zece zile. Pufulița reduce inflamația, este calmantă și considerată un leac bun pentru a trata prostatita și adenomul de prostată. Se administrează ceai de pufuliță cu flori mici, dimineața și seara, cu o jumătate de oră înainte de masă. Atenție! Deși nu s-au înregistrat efecte toxice, se recomandă prudență în administrare. Foarte bună este și infuzia de frunze tinere de păr (100 g frunze se infuzează într-un litru de apă), consumată de două ori pe zi, între mese.

Tuia crește imunitatea

Un tratament vechi, dar foarte util este cel cu petrol dublu rafinat. Dimineața, pe stomacul gol, se bea o linguriță cu petrol, apoi timp de o oră nu se mănâncă nimic. Pacientul stă culcat timp de zece minute întâi pe partea dreaptă, apoi pe stânga. După cină, înainte de culcare, se mai administrează o linguriță cu petrol. Tratamentul durează cinci săptămâni. În toată această perioadă nu se consumă alcool, sare, acrituri, conserve, alimente iuți. Folosită frecvent în bolile bacteriene sau virale este tuia. În cazul prostatitei se fac băi de șezut cu mixtură de macerat și infuzie de tuia proaspătă. Deoarece este toxică, tratamentul cu tuia se face doar sub supravegherea unui specialist. Uleiurile volatile de cimbru (două-trei picături) sau ienupăr (cinci picături) sunt antibiotice care ajută în caz de prostatită. Se administrează seara, pe stomacul gol, în cure de două-trei săptămâni.

Consumaţi din belşug ridichi de lună

Cura cu drojdie de bere are efecte benefice în prostatită, dar și în cancerul de prostată. Se administrează trei săptămâni două-trei tablete de drojdie pe zi. După șapte zile de pauză, tratamentul se poate repeta. Ridichile de lună au o acțiune antiinflamatoare asupra rinichilor și asupra prostatei. Se consumă din belșug ca atare sau se administrează 100 ml suc de ridichi combinat cu 150 ml suc de morcov.

Amestecurile naturiste pe bază de polen de secară, porumb și timoftică sunt recomandate pentru problemele prostatei mărite