Main menu

header

553 11 1de Gabriela Niculescu

Adenomul de prostată este o afecțiune frecventă, întâlnită la peste 50% dintre bărbații cu vârsta peste 50 de ani. Această problemă constă în mărirea de volum a prostatei, cu compresie consecutivă asupra uretrei. Când aceasta devine simptomatică, trebuie tratată. Remediile naturiste au efecte benefice instalate cu atât mai rapid cu cât alegeţi să recurgeţi la ele imediat cum simptomele îşi fac simţită prezenţa. Primul efect al adenomului de prostată este urinarea frecventă, dificilă, cu eforturi, usturimi şi aşteptarea până la apariţia primului jet de urină. Iată câteva plante care vă pot ajuta să ţineţi în frâu mărirea adenomului de prostată.

Palmierul pitic ajută şi potenţa

Efectele sale terapeutice exercitate asupra uretrei superioare şi a prostatei erau atât de impresionante, încât, în vechime, palmierul pitic a primit numele de „cateter vegetal”. În scop terapeutic se folosesc fructele sale, care sunt bace ovale, colorate în negru-violaceu, recoltate toamna, când sunt coapte. Se folosesc la prepararea tincturilor şi a altor variate produse farmaceutice. Prin inhibarea procesului de producere al dihidrotestosteronului, palmierul pitic acţionează pentru a combate şi a preveni cancerul de prostată. Totodată, mai este prescris şi pentru tulburări precum scăderea libidoului sau impotenţă. Efecte similare cu cele ale fructelor palmierului pitic are şi rădăcina de gheara-diavolului. În funcţie de gravitatea afecţiunii, tinctura de palmier pitic se administrează de două, trei ori pe zi, câte 15-20 de picături dizolvate într-un pahar cu apă.

Fructele de afin american reduc riscul infecţiilor urinare

Incidenţa infecţiilor urinare la femei este de zece ori mai mare decât la bărbaţi, dar şi sexul puternic este expus la acest risc. De obicei, infecţia este cauzată de bacteria E. coli, dar şi de inflamaţia prostatei. În anii ’20, s-a descoperit faptul că oamenii care consumă cantităţi mari de afine americane au o urină mai acidă şi cu un număr mai redus de bacterii. Motivul este următorul: consumul de afine americane favorizează sinteza unei substanţe numite acid hipuric în organism, care s-a dovedit a fi un puternic agent antibacterian la nivelul tractului urinar. Studiile clinice efectuate în Finlanda au demonstrat capacitatea concentratului de afine de a reduce în mod eficient reapariţia infecţiilor.

ATENŢIE! Cercetările demonstrează că prostata are mare nevoie de zinc pentru a funcţiona normal. Acest mineral previne afecţiunile prostatei şi stimulează vindecarea ei. Aportul de zinc trebuie să fie cotidian, dar el este aproape inexistent în alimentele rafinate, prelucrate. Alimentele bogate în zinc sunt scoicile, nucile, seminţele de dovleac, de floarea-soarelui, drojdia de bere, ceapa, mazărea, fasolea, lintea.

Infuzia de urzici previne afecţiunea

Urzicile sunt printre cele mai bogate plante în substanţe benefice pentru corpul uman, fapt ce a determinat nutriţioniştii să le recomande ca alimente sau ca plante medicinale ideale pentru detoxifierea şi pentru regenerarea organismului. Însă, în ceaiul de urzică se regăsesc steroli, componente din frunzele de urzici ce reduc activitatea dehidrotestosteronului, cel care cauzează afecţiuni ale prostatei. Iată că urzicile au multiple beneficii, iar multe dintre acestea se răsfrâng şi asupra aparatului urogenital. Puteţi consuma zilnic o cană cu infuzie de urzici, ca mod de prevenire a adenomului de prostată.