Main menu

header

553 9 2de Carmen Ciripoiu

Excepțională pentru întărirea imunității și pentru ameliorarea problemelor legate de aparatul respirator, lipicioasa stă totodată și la baza multor rețete din bătrâni pentru psoriazis și eczeme dificil de tratat. Dar mai presus de toate, planta și-a câștigat faima pentru că stopează și chiar vindecă bolile canceroase.

Efect uimitor și în ateroscleroză

Soră cu drăgaica sau cu sânzienele, lipicioasa, fie verde, fie uscată, luptă cât poate de mult să elimine toxinele din organism și nu dă niciodată greș. Se infuzează timp de 24 de ore două lingurițe cu plantă în 200 ml apă rece, iar preparatul obținut se bea cu înghițituri mici, pe parcursul zilei, între mese. Și tot lipicioasa are un efect uimitor și în tratarea aterosclerozei. Se infuzează două linguriţe cu plantă uscată în 300 ml apă clocotită, timp de două ore. Se consumă 100 ml, de trei ori pe zi, cu 20 de minute înainte de masă. Deși pare un vis ca epilepsia să fie tratată cu remedii naturiste, lipicioasa a dovedit că poate face adevărate minuni. Se pregăteşte un amestec din părţi egale de flori de lipicioasă, frunze şi flori de talpa-gâştei şi ochiul-boului, toate tăiate mărunt şi amestecate uniform. O lingură plină cu amestec se infuzează în 450 ml apă clocotită, apoi se ţine în termos, timp de patru-cinci ore. Se administrează 150 ml, de trei ori pe zi, între mese. Efectul creşte dacă în infuzie se adaugă două linguriţe cu suc proaspăt stors din aceleaşi plante.

Rezultate excelente în cistită

Doamnele care suferă de cistită pot sta liniștite, lipicioasa vindecă rapid și această maladie. Se consumă o linguriță cu pulbere din plantă uscată, de trei ori pe zi, împreună cu o cană cu ceai din codițe de vișin. Cura durează șapte zile. Sucul proaspăt de lipicioasă este unul dintre cele mai puternice diuretice, fiind folosit pentru vindecarea litiazei urinare, a infecțiilor urinare și a inflamațiilor rinichilor și vezicii urinare. Pentru amigdalite și faringite se pune o linguriță cu plantă mărunțită la 250 ml apă și se fierbe timp de cinci minute, apoi se strecoară. Cu acest preparat se face gargară de mai multe ori pe zi sau se pune extern compresă cu ceai cald de mai multe ori pe zi. În cazul artritei, conținutul unui pahar cu plantă tocată mărunt se amestecă bine cu țuică și se pune într-o sticlă de un litru. Se lasă la macerat trei săptămâni și se fricționează locurile bolnave de trei ori pe zi.

Stimulează activitatea sistemului limfatic

Lipicioasa este o plantă care stimulează activitatea sistemului limfatic și a organelor, ajută în congestie limfatică și ganglioni limfatici inflamați, având totodată și proprietatea de a curăța și de a hrăni sângele. Se amestecă două părți gălbenele cu două părți lipicioasă și o parte lumânărică, se pun într-o cratiță cu apă rece, apoi se fierb la foc mic timp de 45 de minute. Se consumă două-trei căni cu ceai pe zi, timp de mai multe săptămâni.

ATENŢIE. Pentru toate tipurile de cancer se amestecă o linguriță cu plantă cu 250 ml apă clocotită și se lasă patru ore la infuzat. Conținutul se strecoară și se bea cald, în patru reprize, cu un sfert de oră înainte de mesele principale!