Main menu

header

592 8 1de Raluca Grințescu

Această cură ajută corpul să elimine Candida în exces din corp prin curăţarea tractului digestiv şi prin popularea acestuia cu elemente sănătoase, ce combat Candida în mod natural, prezente în legumele fermentate şi în chefir. Cura are două opţiuni: una doar cu lichide şi alta, mai moderată, cu alimente. Puteți opta şi pentru o recuperare completă, începând în prima fază cu lichidele şi trecând în a doua fază la cura cu legume. Întregul proces pregăteşte corpul şi pentru cel de-al doilea pas, respectiv regimul alimentar pentru Candida!

Prima fază durează două zile

Se face o infuzie de legume (organice) din ceapă, usturoi, ţelină, kale, sare de mare şi apă curată. După ce au infuzat bine legumele, se strecoară. Se păstrează doar zeama la frigider. Se bea pe parcursul zilei caldă; este foarte important să se consume multă apă, pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din corp. Chiar dacă nu este o cură pe termen lung, se poate repeta, după caz, la câteva săptămâni. Este şi o fază pregătitoare pentru cura de legume.

A doua fază

A doua fază durează până în cinci zile. Este esenţial să se elimine cerealele, zahărul, fructele şi alimentele cu amidon din alimentaţie în tot acest timp, pentru un bun start în lupta contra suprapopulării cu Candida. Se consumă predominant legume proaspete, organice, gătite la abur. În această fază, evitați legumele cu amidon, adică morcovi, ridichi, sfeclă, cartofi dulci sau albi, care măresc nivelul de zahăr din sânge şi hrănesc Candida. Beți în continuare multă apă, cel puţin doi litri pe zi. În această perioadă, puteți consuma cel mult o dată pe zi o salată cu frunze verzi (salată romană, rucola, spanac) sau cu legume verzi amărui (mangoldul sau varză elveţiană) asezonate cu ulei de cocos şi oţet de mere (sau suc de lămâie). Pe parcursul oricărei faze din cele de mai sus se poate folosi argilă bentonită pentru a absorbi toxinele şi a le elimina mai repede din corp.

Renunţaţi la zahăr, alcool şi carbohidraţi rafinaţi

Acest regim alimentar nu numai că împiedică dezvoltarea Candidei, ci o elimină cu totul din corp! Este şi un pas care vine foarte bine în completarea curei de eliminare. Primul pas în acest regim este să vă întăriți sistemul imunitar prin eliminarea zahărului, a alcoolului şi a carbohidraţilor rafinaţi din alimentaţie. Aceste produse sunt cele care contribuie cel mai mult la dezvoltarea Candidei în corp. Pasul doi este să înlocuiți aceste alimente cu legume organice. Conform medicinei vechi chinezeşti, legumele cu amidon calde ajută splina să cureţe Candida din corp. Deşi aceste legume nu se recomandă în faza de „eliminare”, regimul alimentar pentru Candida include legume de toamnă care încălzesc corpul şi hrănesc splina, aşa cum sunt cartofii dulci, napii, mazărea, fasolea mung, lintea, fasolea kidney, adzuki, morcovii, sfecla, porumbul, dovleacul, plăcintarul, dovleceii, zucchini, rutabaga. Acestea ar trebui să fie şi sursa principală de carbohidraţi pentru a potoli pofta de dulce.

O porţie de cereale pe zi, nu mai mult

Unele cereale, cum sunt quinoa, orzul, sorgul şi amarantul, dar şi porumbul, pot usca intestinele prea umede, de aceea, o porţie pe zi din oricare dintre acestea ar trebui să fie suficientă. Acest lucru este valabil şi în cazul alimentelor reci, care nu ar trebui consumate mai mult de o dată pe zi. Astfel, nu consumați un smoothie cu ingrediente bune pentru stomac în aceeaşi zi în care mâncaţi o salată. Intestinele atacate de Candida se vindecă mai ales cu alimente calde şi hrănitoare.

Beţi suc de merişor neîndulcit

Ca în cazul oricărui alt aliment, şi când aveți Candida e bine să observați ce efect are fiecare fel de mâncare după ce îl consumați. Sunt persoane care pot avea reacţii după legumele cu amidon, de exemplu, şi atunci e bine să se evite porumbul, mazărea, păstârnacul, cartofii, dovleacul, dovleceii, napii. Acestea e bine să opteze pentru legumele fără amidon - să aleagă, practic, inflorescenţa legumelor - adică salata, sparanghelul, broccoli, conopida, castravetele, spanacul, ciupercile, ceapa, ardeii graşi şi roşiile. De asemenea, e bine să se limiteze cât mai mult consumul de fructe, precum şi îndulcitorii naturali, ca siropul de arţar sau mierea. Consumați şi alimente fermentate, preferabil chefirul de apă, pentru că alimentele probiotice pot ucide Candida din corp. Kimchi şi varza murată sunt şi ele opţiuni bune, la fel şi sucul de merişor neîndulcit, pentru că acestea creează un mediu prea acid pentru înmulţirea Candidei.

Consumaţi varză murată sau alte legume fermentate

Legumele fermentate conţin bacterii ce protejează intestinele. Consumul lor regulat întăreşte sistemul imunitar, făcând din corp o gazdă prea puţin primitoare pentru Candida. Consumați zilnic, pentru început, o jumătate de cană cu varză murată, kimchi sau alte legume fermentate, încercând să dezvoltați astfel un obicei alimentar care vă poate ajuta corpul să-şi recapete echilibrul. Regimul alimentar pentru Candida furnizează bacterii benefice, reglează pofta de mâncare şi reduce poftele pentru carbohidraţii rafinaţi şi zahăr.

Suplimentele cu armurariu curăță ficatul de toxinele din medicamente

592 8 2Conform studiilor, Candida albicans, tulpina de Candida care favorizează suprapopularea cu Candida în corp, este de obicei rezistentă la fluconazol şi itraconazol, medicamentele cel mai folosite în tratamentul pentru Candida. Uleiul de cocos poate combate eficient Candida datorită proprietăţilor sale antimicrobiene. Combinaţia de acid lauric şi caprilic din uleiul de cocos ucide Candida atât în uz intern, cât şi extern. Suplimentele cu ciulin (armurariu) curăță ficatul de toxinele din medicamente (steroizi, anticoncepţionale, antibiotice etc.), de poluarea din mediu, de meta- lele grele şi de reziduurile toxice de la chimioterapie şi radiaţii. Unele tratamente medicamentoase, precum şi tratamentele pentru cancer pot favoriza suprapopularea cu Candida. Armurariul, pe lângă regimul alimentar pentru Candida, ajută corpul să se refacă şi să creeze un mediu în care Candida nu se poate înmulţi peste măsură. Vitamina C stimulează glandele suprarenale şi întăreşte sistemul imunitar. Se recomandă 1.000 miligrame de vitamina C, de două ori pe zi.

Uleiul de cuişoare distruge ciupercile

Uleiurile de cuişoare, de oregano şi de smirnă pot ucide o varietate de paraziţi şi de ciuperci, printre care şi Candida. Uleiul de lavandă, de asemenea, inhibă creşterea ciupercii Candida şi împiedică răspândirea infecţiei. Puteți, astfel, să amestecaţi câteva picături de ulei de cuişoare sau lavandă cu ulei de cocos în timpul curei de eliminare. Uleiurile esenţiale sunt tari, de aceea consumul lor nu trebuie să depăşească zece zile consecutive. De asemenea, pentru candidoza bucală se pot combina zece picături de ulei de cuişoare la o lingură cu ulei de cocos şi se clăteşte gura circa 20 de minute.

Simptome posibile în timpul eliminării

Dispariţia Candidei din corp declanşează o reacţie metabolică ce duce la eliminarea a peste 70 de toxine diferite din corp. Simptomele care arată că procesul de eliminare are loc şi că regimul funcţionează pot include: o funcţionare îngreunată a creierului, dureri de cap, oboseală, ameţeli, probleme intestinale, gaze, balonare, constipaţie şi greaţă, transpiraţie şi febră, infecţii ale sinusurilor, erupţii cutanate (pe faţă sau în altă parte a corpului), simptome de răceală. După ce acestea dispar şi ați terminat şi cura de eliminare şi regimul alimentar, e bine să continuați cu o alimentaţie ce abundă în proteine şi legume bogate în fibre.