de Roxana Istudor
Cunoscut în vechime ca unul dintre cele mai prețioase uleiuri, valorând mai mult decât aurul, uleiul de tămâie continuă să furnizeze beneficii de excepție și sănătății omului contemporan.
Depresia, o amintire!
Pe lângă simbolistica sa religioasă, tămâia este și un vindecător remarcabil. Secolele din urmă au generat o cunoaștere mai profundă a acestei substanțe, iar astăzi acest așa-numit „rege al uleiurilor” este folosit pe scară largă și pentru tratarea unor afecțiuni, ca și pentru menținerea unui psihic optimist și a unui sistem imunitar puternic. De pildă, simpla inhalare prin difuzor a câtorva picături de ulei de tămâie poate combate cu succes una dintre cele mai grave boli ale secolului, cu costuri enorme pentru sistemele sociale: depresia. Aplicat pe creștetul capului și în zona urechilor, acest ulei este, totodată, un redutabil remediu antistres. Mai mult, masajul cu una-două picături în zona occipitală și pe tâmple va genera un spor notabil de putere de concentrare.
Duşmanul unghiilor casante
Uleiul esențial de tămâie are numeroase direcții de acțiune externă. Una dintre cele mai cunoscute este cea asupra negilor, întâlniți în mod frecvent și care provoacă mari neplăceri, inclusiv estetice. Se aplică două picături de ulei de două ori pe zi, până la dispariția completă a acestora. De asemenea, unghiile casante, deformate sau cu aspect nesănătos au un duşman în uleiul de tămâie. Se pun două picături pe unghii și la baza lor de trei ori pe săptămână. Petele pielii dispar tot prin aplicarea locală, pe zonele afectate, a două picături de ulei de tămâie, care poate reface imediat și tăieturile provocate de bărbierit. Totodată, uleiul de tămâie adăugat (două picături) în crema de mâini folosită în mod obișnuit va reda hidratarea pielii pe loc, mai ales în sezonul rece, când mâinile sunt expuse frigului.
Pentru întărirea sistemului imunitar, uleiul esențial de tămâie acționează prin aplicare zilnică, trei picături, pe fiecare talpă a piciorului