Main menu

header

719 7 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Santol vine din Indochina cu nenumărate beneficii pentru sănătate. Poartă numele santol și este un fruct exotic delicios, deopotrivă desert și medicament.

Vă apără de atacurile vasculare cerebrale

Santol are o textură plăcută, un miros apetisant și un gust excelent, bine tolerat de toată lumea. Consumul acestui fruct asigură o mulțime de beneficii, printre care la loc de cinste se află aportul de antioxidanți. Potrivit specialiștilor, aceștia ajută organismul în lupta cu efectele radicalilor liberi, previn instalarea îmbătrânirii premature și apariția cancerului. Studiile efectuate pe animale de laborator au arătat că administrarea de extract de santol poate contribui la reducerea semnificativă a tumorilor, notează drhealthbenefits.com. Santol este o comoară de fibre solubile și insolubile. Ca urmare, poate ajuta deopotrivă la eliminarea toxinelor din organism și la buna funcționare a digestiei. Totodată, fibrele prelungesc sațietatea, ceea ce recomandă consumul de santol pentru cei care doresc să piardă kilogramele în plus. Și tot fibrele asigură o bună protecție a organismului în fața pericolului reprezentat de diabet. În același timp, prin aportul de pectină, santol generează scăderea nivelului de colesterol „rău”, prevenind astfel acumularea grăsimilor și implicit instalarea unor afecțiuni cu potențial mortal ridicat, cum sunt atacul vascular cerebral sau bolile de inimă.

Produce o cantitate optimă de celule roşii

Santol este renumit pentru capacitatea de a susține sistemul imunitar al organismului. Prin conținutul de vitamina C, acest fruct crește nivelul de energie al organismului, ajută la producerea unei cantități optime de celule roșii și previne anemia. Nu în ultimul rând, studii riguroase au pus în evidență faptul că sucul de santol consumat cu regularitate poate întârzia instalarea unor afecțiuni degenerative, cum este Alzheimer. În același timp, consumul de santol aduce organismului fosfor și fier, minerale importante în menținerea densității osoase la vârste înaintate.

Consumul de santol stimulează glandele salivare, protejând astfel dinții de apariția cariilor