Main menu

header

724 7 3de Călin Popa şi Nicoleta Gheorghe

Dacă durerea de spate este cronică, este bine să consultaţi un medic. În cazul în care durerea este acută, puteţi adopta unul dintre tratamentele recomandate de reputați specialiști.

Rădăcina de tătăneasă reduce intensitatea

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care ne confruntăm este durerea de spate, fie că este localizată în zona lombară, dorsală sau cervicală. Unul dintre remediile recomandate de specialiști este rădăcina de tătăneasă sub formă de unguent. Persoanele care au folosit acest extract pe bază de plantă timp de cinci zile au declarat că s-a redus intensitatea durerilor de spate cu 95%, au relevat datele unui studiu recent.

Capsaicina generează căldură

Din cauza posturii greşite din timpul zilei, la birou, pe scaun, timp îndelungat, apare adesea senzaţia de gât şi de umeri înţepeniţi. Împotriva acestei senzații foarte neplăcute, celebrul dr. Oz recomandă suplimentele cu vitamina B12, 2 mg zilnic, care scad intensitatea durerilor de spate. De asemenea, specialistul indică și crema cu capsaicină, substanţa care face ardeii chilli picanţi, împotriva durerilor acute de spate. Dr. Oz susține că masarea zonelor dureroase cu această cremă dă o senzaţie de căldură, care atenuează mult durerea.

Ceaiul de muşeţel calmează ţesutul muscular

724 7 4Împotriva durerilor acute de spate puteți încerca și o infuzie cu coacăz negru. Se pun 20 g frunze de plantă într-un litru de apă clocotită, lăsaţi la infuzat zece minute, apoi strecurați. Se beau trei căni pe zi, după mese. De asemenea, de un real folos se poate dovedi ceaiul de muşeţel, care calmează ţesutul muscular. Se pune o lingură cu flori de muşeţel într-o cană cu apă clocotită, se infuzează pentru 15 minute și se administrează maximum trei ceşti cu infuzie de muşeţel zilnic, pentru a relaxa ţesuturile musculare tensionate.

Uleiurile esențiale elimină disconfortul

Un masaj în zona spatelui care doare va ameliora suferința şi va pune în funcţiune muşchii mai repede. Se recomandă uleiurile de masaj 100% naturale, în următoarea formulă: opt picături de ulei esenţial de măghiran, opt picături de ulei esenţial de eucalipt, opt picături de ulei esenţial de rozmarin, două picături de ulei de migdale dulci. Masați cu acest amestec, de două ori pe zi, spatele, până la dispariţia durerilor. De asemenea, foarte eficient este şi masajul cu cremă cu arnică. Acesta este un remediu naturist foarte cunoscut ca tratament pentru calmarea durerilor de spate, pentru relaxarea muşchilor şi articulaţiilor. Se aplică de trei ori pe zi, în zonele dureroase.

PONT. Împotriva durerilor acute de spate se pot folosi sursele naturale de magneziu, cum sunt legumele verzi, cartofii, bananele, cerealele, seminţele.

Laptele protejează coloana vertebrală

Oasele sunt făcute din calciu, iar acesta provine cel mai adesea din lapte. Pentru a scăpa de durerile de spate, dar mai ales pentru a le preveni, este recomandat să consumaţi zilnic alimente bogate în calciu, care întăresc oasele şi protejează coloana vertebrală. Alături de lapte, aliați naturali sunt varza, broccoli, spanacul, peştele. Puteţi lua un plus de calciu sub formă de complex de vitamine.