Main menu

header

736 6 1de Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu

Plasat de studii recente în fruntea celor mai puternice stimulente ale sistemului imunitar, socul ajută și la vindecarea majorității bolilor degenerative, la prevenirea cancerului, dar și la combaterea tumorilor benigne, prelungind tinerețea biologică. Care sunt virtuțile acestuia, aflați în rândurile de mai jos.

Concurent al medicamentelor antivirale

Ce are socul atât de special încât reușește să fie unul dintre cele mai importante remedii în curele de slăbire? Este unul dintre cei mai mari detoxifianți ai naturii, dar și, după cum spun specialiștii, un concurent al medicamentelor antivirale. Datorită conținutului de ulei esențial (în cantitate mică), nitrat de potasiu, zaharuri, mucilagii, vitamina C etc., florile de soc au efect diuretic, sudorific și laxativ. Totodată, acestea au acțiune antiinflamatoare, antireumatismală, emolientă și, nu în ultimul rând, galactogenă. Acesta este motivul pentru care infuzia de soc este recomandată în tratarea afecțiunilor căilor respiratorii, de la răceală și bronșită la gripă, sinuzită sau rinită. Preparatul se obține dintr-o lingură cu flori la 300 ml apă. Se lasă la infuzat în jur de cinci minute și se consumă două-trei căni cu infuzie călduță, îndulcită cu miere, înainte de mese.

Sucul, util în colita de putrefacţie

736 6 2Persoanele care au probleme cu constipația, colita de putrefacție sau vor să-și întărească capacitatea de apărare a organismului găsesc în sucul proaspăt de soc cel mai bun ajutor. Acesta se obține prin zdrobirea boabelor de soc cu ajutorul mixerului electric, sau manual, cu lingura de lemn. Pasta rezultată după zdrobire se filtrează printr-un tifon pus în două, iar sucul obținut se toarnă într-o sticlă curată și se depozitează la rece. Termenul de valabilitate este de maximum 48 de ore. Se administrează trei-patru linguri pe zi, pe stomacul gol. La rândul său, tinctura de soc este excepțională pentru vindecarea bolilor de piele, fiind și un remediu foarte bun în curele de slăbire sau detoxifiant în bolile cronice și degenerative. Pentru prepararea tincturii, se amestecă sucul proaspăt de fructe de soc cu alcool alimentar de 90 de grade. Într-o sticlă se pune un pahar cu suc de fructe de soc și un pahar cu alcool alimentar, apoi se agită foarte bine pentru ca preparatul să fie cât mai bine omogenizat. Tinctura se păstrează, ulterior, la loc rece și întunecat. Se administrează două-patru linguri pe zi.

Scade rapid greutatea

Dacă vreți să slăbiți într-un ritm cât se poate de rapid (remediu indicat mai ales persoanelor supraponderale sau obeze), folosiți următoarea schemă de tratament: în prima zi administrați o linguriță cu soc înainte de masă, la ora 18:00. A doua zi, veți lua două lingurițe cu tinctură de soc la aceeași oră și veți continua astfel până în cea de-a șaptea zi, când veți ajunge la șapte lingurițe. Mențineți această doză timp de o lună. Dacă în perioada tratamentului aveți probleme cu diareea, administrați sublingual două-trei lingurițe cu pulbere de scoarță de stejar pe zi sau iarbă de coada-racului. Atenție! Dacă diareea persistă, se va întrerupe tratamentul. Există și persoane care suferă de balonare în timpul curei cu tinctură de soc. Acestora li se recomandă să consume zilnic o linguriță sau două cu chimen sau fenicul.

Tinctura, recomandată la apariţia herpesului

În tratarea avitaminozelor, a bolilor oculare sau a diareei și colitei, este bună și pulberea de boabe uscate de soc, obținută prin măcinarea cât mai fină a acestora cu râșnița electrică de cafea. Se administrează trei-patru lingurițe cu pulbere pe zi, pe stomacul gol. Când apar primele simptome ale herpesului, respectiv febră ușoară, nervozitate, usturime sau mâncărimi, se recomandă o lingură cu tinctură, diluată în jumătate de pahar cu apă, din oră în oră. Tratamentul durează o săptămână. Potrivit oamenilor de știință, principiile active din fructele de soc anihilează mecanismul prin care virusurile pătrund în celulele sănătoase, stopând apariția bolii. La fel se petrece și cu virusul HIV, pacienților suferinzi de această afecțiune recomandându-li-se tratamente de lungă durată, cu tinctură de fructe de soc. Se administrează două-patru lingurițe pe stomacul gol, în cure de 45 de zile.

Îmbunătățeşte vederea nocturnă!

Pentru a îmbunătăți vederea nocturnă, se administrează zilnic trei-patru lingurițe cu pulbere de fructe uscate de soc, pe stomacul gol. Cura durează patru săptămâni. Tot socul este un excelent adjuvant în tratarea tumorilor maligne și benigne. În acest caz, se face o cură de 30 de zile cu tinctură de fructe de soc, două linguri pe zi. Preparatul are efecte incredibile prin activarea sistemului imunitar. Un excelent tonic pentru organism, dar și o băutură care elimină toxinele, constipația, revigorând organismul, este socata. Pentru obținerea acestui preparat, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 10 l apă, 10 flori de soc proaspete, o lămâie mare sau două mai mici, 2 linguriţe cu sare de lămâie, 1 şi 1/2 kg zahăr, 7 boabe de orez, 3 linguri cu dulceaţă de trandafir sau de zmeură. Într-un borcan de zece litri se pun socul, zahărul, lămâia tăiată mărunt şi doi litri de apă. Se amestecă bine şi se adaugă sarea de lămâie şi dulceaţa, iar ulterior se pune și restul de apă şi orezul. Se acoperă borcanul cu o farfurie şi se lasă la macerat cinci-şase zile. În final, băutura se trage în sticle şi se păstrează la rece.

Cataplasmele cu decoct concentrat de soc negru (trei mâini cu plantă la un litru de apă clocotită) ajută la restabilirea circulației

Cel negru ajută la eliminarea uraţilor din organism

Plantă foarte rară, socul negru prezintă efecte terapeutice surprinzătoare, de aceea poate fi folosit în prevenirea şi tratarea unui larg arsenal de afecţiuni maladive. În cazul reumatismului, se fac cure, pe o perioadă de trei săptămâni, în care se administrează un litru de infuzie combinată de flori de soc pe zi. Preparatul are efecte depurative, antiinflamatoare articulare și ajută la combaterea proceselor degenerative, dar și la eliminarea uraților din organism, fiind un ajutor prețios în caz de gută. Persoanele care suferă de infecții urinare și renale trebuie să consume zilnic un litru de infuzie combinată de flori de soc. Preparatul stimulează puternic activitatea rinichilor, mărește diureza, amplifică imunitatea locală și ajută la prevenirea formării nisipului și a pietrelor la rinichi. Cei care se confruntă frecvent cu afecțiuni ca nefrită, pielonefrită sau cistită vor face de două ori pe an (la trecerile de la sezonul cald la cel rece şi invers) o cură de două săptămâni cu infuzie combinată de flori de soc.