Main menu

header

749 7 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Dat uitării pentru o perioadă, piciorul-lupului renaște din propria cenușă și aduce suferinzilor alinare în multe afecțiuni. Cunoscut ca plantă medicinală împotriva hipertiroidiei, piciorul-lupului contribuie, totodată, și la buna activitate a tractului gastrointestinal, dar și în afecțiunile căilor respiratorii.

Excepțional în bolile tiroidei

Apărută la nivelul sânilor, mameloanelor sau areolelor mamare, mastodinia este o afecțiune care poate provoca mari dureri, dacă nu este luată în seamă. Fitoterapeuții recomandă un leac vechi, dar de mare succes, pentru cazurile ușoare: piciorul-lupului. Se administrează un vârf de cuțit cu pulbere de plantă, de două ori pe zi sau două cești cu decoct pe zi. Modul de preparare a decoctului este următorul: două linguri cu plantă uscată şi mărunţită mai gros se fierb la foc mic, timp de aproximativ 15 minute, în 500 ml apă, într-un vas din inox. Aveți grijă să completați apa care se evaporă. Ulterior, se filtrează fierbinte printr-un tifon și se consumă îndulcit cu miere. În cazul bolilor tiroidei, administrați tot două cești cu decoct de plantă pe zi sau un vârf de cuțit cu pulbere, de două ori pe zi.

Tinctura le vine de hac infecțiilor micotice

În cazul în care aveți infecții bacteriene sau micotice, cauzate în special de transpirația excesivă din palme, apelați imediat la ajutorul tincturii de piciorul-lupului. Modul de preparare a acesteia este următorul: două linguri cu plantă uscată și mărunțită se pun la macerat în 100 ml alcool alimentar timp de zece zile, agitându-se zilnic. Ulterior, se filtrează și se lasă la decantat la rece, timp de o săptămână. Se depozitează în sticle cu picurător, având grijă să curgă doar partea limpede, fără reziduuri. Se recomandă 30 de picături, de trei ori pe zi. Atenție! Preparatele din piciorul-lupului nu sunt recomandate persoanelor care suferă de hipotiroidism, femeilor însărcinate sau celor care alăptează.