Main menu

header

751 8 4de Sorin Dumitrescu şi Alexandru Brădescu

Despre proprietățile uleiului de măsline pentru sănătate, atât pentru cea a tubului digestiv, cât și pentru a sistemului circulator s-a scris foarte mult. Un adevărat elixir pentru sănătate, uleiul de măsline presat la rece are un spectru foarte larg de beneficitate pentru organismul uman, încât poate fi considerat un adevărat panaceu. Dar uleiul de măsline este extrem de benefic și pentru urechi, în mai multe moduri.

Vindecă otita

Uleiul de măsline este excelent în tratarea otitei, o infecție a urechii care poate fi și foarte dureroasă. Nu este deloc greu să urmaţi tratamentul cu ulei de măsline pentru vindecarea otitei și rezultatele sunt întotdeauna excelente. Și modul în care trebuie să procedaţi este unul la îndemâna tuturor, iar tratamentul este la fel de benefic atât pentru copii, cât și pentru adulți. Încălziţi două linguri cu ulei de măsline până când acestea ajung la o temperatură confortabilă, apoi turnaţi lichidul într-o pipetă pentru picături de ochi. Aplicaţi două sau trei picături în fiecare ureche afectată.

Înlătură cerumenul

Ceara din urechi este un agent protector pentru zonele sensibile din interiorul urechii dumneavoastră. Aceasta vă protejează de bacterii şi de praf şi, în mod normal, se scurge uşor în exteriorul urechii pentru ca dumneavoastră să puteţi îndepărta excesul. Pentru unele persoane, această ceară se poate aduna în cantităţi foarte mari, iar acest lucru poate duce la anumite afecţiuni. Pentru a scăpa de excesul de ceară din urechi, experţii recomandă utilizarea uleiului de măsline. De cele mai multe ori reuşiţi să curăţaţi ceara care se scurge, însă există mici aglomerări care rămân pe canalul urechii şi pot dezvolta probleme mai grave. Uleiul de măsline este cel mai indicat, deoarece ajută la înmuierea cerumenului în mod natural şi astfel aglomerările acumulate pe canal se dizolvă şi pot fi îndepărtate foarte rapid şi uşor.

Evitați bețișoarele!

Pentru a folosi uleiul de măsline trebuie să urmaţi câţiva paşi foarte simpli. Primul pas este să încălziţi uleiul într-un vas curat. Uleiul nu trebuie să fie fierbinte, ci temperatura sa să fie puţin peste cea a camerei. Apoi, cu ajutorul unei pipete, turnaţi câteva picături în ureche, cu foarte mare grijă. Permiteţi-i uleiului să pătrundă cât mai adânc şi staţi cu urechea poziţionată în sus timp de cinci-zece minute. Ridicaţi-vă apoi şi ţineţi o dischetă demachiantă în dreptul canalului urechii pentru ca uleiul împreună cu cerumenul dizolvat să se scurgă complet. Vă puteţi spăla după acest procedeu sau puteţi rămâne aşa, căci uleiul de măsline care a rămas va pătrunde în piele şi se va absorbi fără probleme. Evitaţi beţişoarele pentru urechi! Acestea îndepărtează o foarte mică parte din ceară şi nu fac decât să împingă o cantitate mare înspre celălalt capăt al canalului urechii.