Main menu

header

773 8 1de Călin Popa şi Matei Udrea

Parte a unei familii de plante renumite pentru virtuțile lor terapeutice, menta coreeană aduce organismului uman un set specific de beneficii.

Creşte apetitul

Menta coreeană este recunoscută din timpuri străvechi pentru capacitatea de a lupta cu greața, de a echilibra sistemul digestiv și de a calma episoadele nervoase. Cu precădere în sezonul cald, asiaticii folosesc împotriva stărilor de vomă un decoct din această plantă, în combinație cu coji de portocală uscate, având efect, de asemenea, și împotriva diareei. În același timp, frunzele de mentă coreeană sunt renumite pentru proprietatea de a stimula apetitul și de a combate balonarea.

Utilă împotriva congestiei pulmonare

Ca antiviral redutabil, această plantă medicinală, dar și aromatică, este foarte utilă împotriva răcelilor și a gripei. De asemenea, menta coreeană este un excelent adjuvant în cazuri de congestie pulmonară. Împotriva suferinței provocate de angină, se utilizează o infuzie preparată din o linguriță cu plantă uscată la o cană cu apă fierbinte. Se infuzează zece minute, apoi se poate consuma. Sub formă de pulbere, menta coreeană, în combinație cu rădăcina de lemn-dulce, previne pierderea sarcinii.

Ameliorează durerile articulare

Acest tip de mentă este utilizat pe scară largă în medicina tradițională chineză, care consideră planta ca una dintre cele „50 fundamentale”. Nu întâmplător, cercetări de dată recentă au pus în evidență proprietăți anticancer ale frunzelor de mentă coreeană, planta fiind subiect al unor teste extinse pe direcția combaterii tumorilor, notează healthbenefitstimes.com. Ca și ceaiul, uleiul esențial de mentă coreeană are un efect de încălzire, ceea ce îl recomandă sub formă de masaj în caz de dureri articulare și migrene. În gastronomie, menta coreeană este prezentă, crudă, în salate, ca înlocuitor al tarhonului, condiment cu care se aseamănă la savoare, sau în diverse preparate gătite.

PONT. Decoctul de mentă coreeană este utilizat, sub formă de gargară, pentru eliminarea bacteriilor din cavitatea orală și înlăturarea respirației urât mirositoare.