Main menu

header

780 7 1de Călin Popa şi Alexandru Filcu

Comori nutriționale remarcabile, germenii de grâu și-au câștigat renumele de aliment-minune pentru aportul de substanțe benefice care țin organismul la adăpost de numeroase afecțiuni și îi asigură o funcționare optimă.

Repară țesuturile lezate

Germenii de grâu conţin zeci de nutrienţi. Înainte de toate, furnizează proteine prețioase, mai multe decât cele care pot fi găsite în majoritatea produselor din carne, fiind astfel de ajutor în procesul de reparare a țesuturilor lezate din diverse cauze, precum și pentru stimularea procesului prin care nutrienții și mineralele ajung la celulele corpului. De asemenea, germenii de grâu conțin vitaminele B1 şi B3, foarte importante pentru menţinerea energiei, sănătatea muşchilor, a organelor, a părului şi a pielii. Germenii de grâu reprezintă una dintre cele mai bune surse de acid folic. De aceea, se recomandă ca toate femeile de vârstă fertilă să consume o cantitate suficientă de germeni de grâu, pentru a preveni defectele de tub neural - malformaţie congenitală - în cazul în care rămân însărcinate. În același timp, germenii de grâu contribuie la diminuarea riscului de boli de inimă, întărind, în acelaşi timp, sistemul osos și prevenind astfel osteoporoza și fracturile. O altă vitamină importantă care se regăseste în germenii de grâu este vitamina E, un antioxidant esenţial care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire și la prevenirea formării cheagurilor de sânge, precum şi pentru întărirea sistemului imunitar.

Sursă bună de acizi graşi Omega 3

Printre nutrienții remarcabili pe care îi conțin germenii de grâu se numără și fibrele. Ca urmare, se recomandă ca acest aliment să fie inclus în dieta oricărei persoane, întrucât combate acumularea grăsimilor şi asigură un echilibru digestiv optim, precum și o detoxificare benefică. În același timp, grație concentraţiei ridicate de glucide complexe şi de proteine, germenii de grâu ajută la creşterea masei musculare. De asemenea, ca sursă bună de acizi graşi Omega 3, germenii de grâu sunt indicați în dietă pentru scăderea colesterolului, echilibrarea tensiunii arteriale şi buna funcţionare a sistemului nervos.

PONT. Boabele germinate de grâu se pot adăuga în salate de legume sau se pot consuma sub formă de cure.