Main menu

header

780 7 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Planta care poartă numele unui trib de indieni americani, navajo, a demonstrat în secole proprietăți remarcabile pe direcția menținerii sănătății, ca și a ameliorării unui mare număr de afecțiuni.

Tratează afecțiunile tractului urinar

Planta medicinală navajo stă la baza unui ceai terapeutic utilizat din timpuri imemoriale pentru tratarea naturistă a unui spectru larg de suferințe, în vremuri în care medicina era departe de nivelul la care se află în prezent. În mod tradițional, navajo este considerat un remediu împotriva afecțiunilor tractului urinar, notează drhealthbenefits.com. În același timp, ceaiul navajo îmbunătățește circulația sangvină, întrucât este un tonic general care nu conține cofeină. Urmare directă a acestei proprietăți este prevenirea acumulării de placă e pereții arterelor și implicit a apariției accidentului vascular cerebral sau a infarctului.

Are acţiune anticancer

Navajo conține un antioxidant redutabil, luteolina, care a fost confirmată științific pe direcția acțiunii antiinflamatoare, anticancer, antitusive și antispasmodice. Planta este uscată natural după culegere, iar infuzia se prepară din șase grame de navajo, fiert timp de cinci minute în șase ceșcuțe cu apă. Când începe să miroasă a iarbă proaspătă, lichidul se ia de pe foc și se poate consuma, îndulcit cu miere, rece sau cald, singur sau în combinație cu alte plante aromate, cum este menta. Acest tratament naturist este renumit pentru capacitatea de a ameliora cele mai frecvente dezechilibre digestive, de la dureri abdominale la balonare. În același timp, ceaiul navajo a demonstrat capacitatea de a atenua suferințele provocate de artrită. În plus, ceaiul navajo s-a dovedit, în timp, foarte eficient împotriva stărilor febrile, a paraziților intestinali, precum și ca stimulator al sistemului nervos.

PONT. Una dintre cele mai frecvente utilizări ale ceaiului navajo este pe direcția diminuării durerilor de dinți.