Main menu

header

795 7 1de Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu

Muștarul, condiment binecunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare, antifungice și antibacteriene, oferă frumuseții un ulei de excepție, alternativă naturală, cu certe beneficii și efecte remarcabile, la cosmeticele cu chimicale.

Renumit pentru proprietatea de a reduce liniile fine şi ridurile

Redutabil agent antibacterian extern, uleiul de muștar contribuie semnificativ la sănătatea pielii. Atunci când acest produs este aplicat extern, conţinutul de vitamina E acţionează pentru a proteja epiderma de deteriorarea provocată de radicalii liberi. Masajul cu ulei de muștar este renumit pentru proprietatea de a reduce liniile fine şi ridurile. În același timp, dată fiind capacitatea de a stimula circulaţia sangvină, masajul cu ulei de muștar este folosit împotriva celulitei și vergeturilor. Același principiu acționează și la nivelul scalpului: masarea acestuia cu ulei de muștar susține sănătatea pielii capului prin aportul de acizi grași Omega 3, hidratează firul de păr, iar rezultatul este un păr bogat și sănătos, plin de strălucire.

Dinți mai albi, gingii fortificate

Uleiul de muștar este un excelent agent de relaxare. Prin masaj, acest ulei poate reduce stresul și încordarea organismului, atenuând disconfortul creat de suprasolicitarea musculară. În combinație cu alte uleiuri, uleiul de muștar susține fluxul de sânge spre toate organele, prin intermediul celui mai mare dintre acestea, care este pielea. Totodată, uleiul de muștar poate fi utilizat pentru albirea dinților, notează india.com. Se amestecă puțină sare cu câteva picături de zeamă de lămâie și de ulei de muștar și se periază dantura cu această formulă care asigură dinți mai albi și gingii fortificate.

Soluție naturală contra alergiilor şi iritaţiilor

Proprietățile naturale ale uleiului de muștar îl fac un aliat împotriva afecțiunilor pielii. Potrivit stylecraze.com, acest ulei reduce petele pigmentare, îmbunătățește textura pielii, atenuează alergiile, iritațiile, infecțiile de la suprafață și hidratează în profunzime. Una dintre cele mai uzitate formule este o mască realizată din o linguriță cu iaurt, câteva picături de zeamă de lămâie și de ulei de muștar, amestecate cu făină de ovăz până când totul se transformă într-o pastă care se aplică pe ten. Se lasă să acționeze 15-20 de minute, apoi se clătește cu apă călduță. În același timp, masarea tenului cu puțin ulei de muștar înainte de a ieși din casă asigură o bună protecție solară naturală.

Uleiul de muștar este un foarte eficient balsam natural pentru buzele cu tendință de a se crăpa frecvent