Main menu

header

796 10 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Se acumulează în timp, fără să vă dați seama și devine atât inestetică, cât mai ales periculoasă pentru sănătate. Pentru că grăsimea abdominală este un semn al bolilor de inimă, al diabetului de tip II, rezistenței la insulină și chiar al unor forme de cancer. De multe ori, doar exercițiile fizice și dieta nu reușesc să vă scape de această problemă. Ce e de făcut atunci? Natura are leacurile sale cu adevărat făcătoare de minuni. Și războiul e câștigat.

Factori posibili

Pe măsură ce înaintați în vârstă, corpul schimbă modul în care câștigă sau pierde în greutate. În plus, oamenii de știință spun că femeile trebuie să facă față și menopauzei, perioadă în care este foarte probabil ca grăsimea să se depună pe abdomen. Vârsta și moștenirea genetică sunt alți factori posibili de apariție a grăsimii abdominale. Consumul în exces de alcool, nu numai bere, așa cum crede multă lume, poate favoriza acumularea grăsimii abdominale. De aici, sfatul nutriționiștilor de a consuma alcool cu moderație. Conform declarațiilor renumitului medic Sangeeta Kashyap, de la Cleveland Clinic, grăsimea abdominală poate apărea și ca urmare a exercițiilor fizice greșite. De aceea, trebuie făcută o combinație de greutăți și de antrenament cardio. Atenție la consumul de alimente procesate și de grăsimi greșite. Cercetările recente corelează aportul ridicat de grăsimi saturate cu o grăsime viscerală crescută. Nu în ultimul rând, stresul, dar și nopțile nedormite, face pierderea grăsimii abdominale mult mai dificilă.

Feriți-vă de grăsimile trans!

796 10 2O măsură eficientă să scăpați de grăsimea de pe burtă este să consumați cât mai multe fibre alimentare. Acestea scad asimilarea grăsimilor din alimentele consumate şi reduc şi senzaţia de foame, pentru că ocupă un volum mare, dar cu minimum de calorii. Alimentele cele mai bogate în fibre sunt produsele din cereale integrale (fulgii de cereale), fructele, legumele, fasolea, mazărea, lintea, nucile, alunele şi seminţele. De asemenea, nu uitați să beți multă apă. Feriți-vă de grăsimile trans, adică grăsimile parţial hidrogenate, respectiv margarina, smântâna şi frişca vegetală, snaks-uri, produse de patiserie, făinoase, pizza, prăjituri, fursecuri, biscuiţi, creme şi prăjituri instant, cartofi prăjiţi, gogoşi. În schimb, alimentele bogate în proteine sunt ideale pentru reducerea kilogramelor de pe abdomen. Ocoliți băuturile carbogazoase dulci care, spun specialiștii, sunt mult mai periculoase decât alimentele cu conţinut ridicat de zahăr. Chiar şi sucurile de fructe preparate acasă, foarte sănătoase de altfel, trebuie consumate în cantităţi cât mai mici.

Consumați oțet de mere

796 10 3Considerat de asiatici medicament, oțetul de mere este folosit în fitoterapie de peste 4.000 de ani. Studiile au arătat că, inclus în dieta de zi cu zi, oțetul de mere ajută la o scădere semnificativă în greutate. Efectul asupra greutăţii se datorează unor substanţe bioactive care acționează puternic asupra metabolismului şi a depozitelor de grăsime, ce se găsesc în ceaiul verde. Modul de preparare al ceaiului verde este următorul: puneți 300 ml apă la fiert și când dă în clocot, se trage deoparte. Se lasă trei minute, apoi se toarnă în ceaşcă peste o linguriţă cu frunze de ceai verde. Se lasă la infuzat trei minute și se strecoară. Se recomandă trei cești pe zi.

Luați ulei de pește

Uleiul de pește este bogat în acizi grași Omega 3, care ajută la ruperea depozitelor de grăsimi din jurul taliei. Dacă nu vă place uleiul de pește, mâncați peşte gras, respectiv somon, macrou sau ton. Bogate în Omega 3 sunt și semințele de chia. Le puteți adăuga în smoothie-uri, salate, iaurt sau cereale. De asemenea, le puteți folosi ca agent de îngroșare a sosurilor sau supelor. Spre deosebire de grăsimea din uleiurile rafinate, care este stocată de organism și duce la îngrășare, uleiul din nucă de cocos conține grăsimi care nu sunt transformate în depozite, ci în energie.

Menta stimulează digestia

796 10 4Specialiștii spun că doi-trei căței de usturoi consumați zilnic, alături de un pahar cu apă cu lămâie, accelerează procesul de ardere a grăsimilor abdominale. O plantă cu eficiență sporită este păpădia. Aceasta curăță ficatul și rinichii, stimulând, totodată, și producția de urină. În acest fel, reduce inflamarea abdomenului, reglează nivelul de zahăr din sânge și întărește sistemul imunitar. La rândul său, ghimbirul proaspăt are capacitatea de a scădea grăsimea corporală, de a detoxifia organismul și de a reduce inflamațiile. Și, foarte important, accelerează metabolismul, oferind o senzație de sațietate. La rândul său, scorțișoara arde grăsimea din corp, stimulând pierderea în greutate și accelerează metabolismul. Și menta reduce grăsimea din corp, stimulează digestia, accelerează metabolismul și îmbunătățește funcționarea vezicii biliare, mărind producția de bilă. În acest context, faceți un ceai dintr-o lingură cu rădăcină de păpădie, o linguriță cu ghimbir proaspăt, ras, un praf de scorțișoară și cinci frunze de mentă. Puneți plantele la fiert în două căni cu apă. Lăsați câteva minute. Opriți focul. Ceaiul se consumă călduț. Pentru un gust mai bun, adăugați și două lingurițe cu miere. Împărțiți preparatul în trei părți. Prima doză se consumă dimineața, înainte de micul dejun, a doua trebuie luată după masa de prânz, iar a treia înainte de culcare.

Criogenarea şi vacuumul distrug definitiv adipocitele, eliminând aproximativ 30% din grăsime într-o singură şedinţă

Exerciţiile fizice aerobe, cum ar fi mersul pe jos, alergarea, înotul, gimnastica, sunt o modalitate eficace de îmbunătăţire a sănătăţii şi de ardere a caloriilor

Încercaţi postul intermitent!

Oamenii de știință vă recomandă să încercați și postul intermitent pentru a scăpa de grăsimea abdominală. Ce înseamnă asta? Că va trebui să consumați alimente doar într-o anumită perioadă de timp într-o zi. Un exemplu ar fi să aveți două-trei mese într-o fereastră de opt ore, cum ar fi de la ora 11:00 dimineaţa până la ora 19:00 seara. Ulterior, se ține post timp de 16 ore, perioadă în care se bea doar apă. Care este secretul acestui post intermitent? Când corpul nu are o sursă constantă de energie provenită din alimentaţie, va începe să consume din ţesutul adipos deja existent. Rezultatul va fi, bineînțeles, eliminarea excesului de greutate şi implicit a grăsimii din zona abdominală. De asemenea, spun specialiștii, atunci când nu mâncați, nivelul de insulină scade și odată cu acesta vor arde și multe grăsimi.