Main menu

header

806 8 1de Camelia Onciu

Smirna este o răşină cu o mireasmă specială şi proprietăţi vindecătoare deosebite. Iar uleiul esențial care se obține din smirnă face minuni când durerile devin insuportabile. Găsiți ulei esențial de smirnă în toate magazinele cu produse naturiste. Iată cum să-l întrebuințați.

Util în artrită și în osteoartrită

Uleiul esențial de smirnă ia durerea cu mâna și se recomandă în artrită și în osteoartrită. Turnați aproximativ 3 ml macerat uleios de arnică în palma mâinii. Adăugați trei picături de ulei esențial de smirnă și o picătură de ulei esențial de eucalipt. Amestecați bine. Aplicați pe zona dureroasă, de trei ori pe zi, timp de 15 zile. Amestecul aromatic următor este vindecător și poate fi utilizat după intervenții chirurgicale, pentru tratamentul cicatricelor. Se toarnă în palmă ulei vegetal de măceș sau de argan. Adăugați o picătură de ulei esențial de lavandă și o picătură ulei esențial de smirnă. Amestecați. Aplicați pe cicatrice prin masaj, de două sau de trei ori pe zi, timp de 15 zile.

Alungă migrenele

Puteți prepara ușor această apă de gură calmantă care ajută la ameliorarea gingiilor inflamate. Puneți o lingură de gel de aloe vera într-un pahar. Adăugați o picătură de ulei esențial de smirnă și o picătură de ulei esențial de cuișoare. Se amestecă, se adaugă apă de cimbru și se amestecă din nou bine. Faceți gargară de două sau de trei ori pe zi, timp de patru sau de cinci zile. Se toarnă puțin ulei vegetal din sâmburi de caise în palma mâinii. Adăugați două picături de ulei esențial de smirnă și o picătură de ulei esențial de mentă. Amestecați. Aplicați pe tâmple, masând circular, în sensul acelor de ceasornic. Aplicați din nou la fiecare trei ore, dar nu mai mult de o jumătate de zi.

Poate ameliora hipertiroidismul

Uleiul de smirnă poate ameliora şi hipertiroidismul. Turnați ulei vegetal din miez de caise în palma mâinii. Adăugați două picături de ulei esențial de smirnă. Amestecați, apoi aplicați pe baza gâtului, masând, dimineața și seara, timp de 21 de zile. Opriți-vă pentru o săptămână și apoi începeți o nouă serie de 21 de zile.