Main menu

header

807 8 2de Călin Popa şi Carmen Bădulescu

Mai puțin utilizat la noi în țară, uleiul esențial de tămâie e un produs terapeutic de excepție, cu proprietăți remarcabile și cu efecte benefice în lupta cu o gamă extinsă de afecțiuni.

Previne răspândirea cancerului de piele!

Considerat un ulei sacru în Orientul Mijlociu, unde timp de mii de ani a fost folosit pentru proprietățile sale vindecătoare, uleiul esențial de tămâie are o varietate mare de utilizări, de la potențarea meditației până la rutina de înfrumusețare. Una dintre cele mai importante calități ale acestui tip de ulei este prezența acidului boswellic, ingredientul activ care conferă produsului redutabile efecte antiinflamatoare, ce pot ajuta la reducerea riscului de cancer. De altfel, acest ulei este recomandat pentru utilizare topică în scopul prevenirii răspândirii cancerului de piele și mamar. Se pot aplica 2-4 picături direct pe zona afectată. Diluarea nu este necesară, cu excepția persoanelor care au pielea mai sensibilă. De asemenea, potrivit unei cercetări desfășurate de Fundația de Cercetare Medicală Oklahoma, uleiul esențial de tămâie poate fi folosit ca terapie alternativă în cazuri de cancer de vezică urinară.

Pansament pentru hiperaciditatea gastrică

Ueiul esențial de tămâie este un aliat al sistemului digestiv, în special în cazuri de hiperaciditate gastrică. Acest ulei acționează prin accelerarea metabolismului, a digestiei, a secreției sucurilor gastrice și a tranzitului digestiv, stimulând mișcarea peristaltică și încurajând astfel eliminarea toxinelor. În același timp, uleiul esențial de tămâie elimină gazele și împiedică acumularea acestora, combătând astfel disconfortul digestiv și starea generală alterată. În același timp, acest tip de ulei este eficient în scop antiseptic, fumul sau vaporii emanați prezentând calitatea de a dezinfecta și de a elimina germenii. Se poate utiliza prin difuzare în încăpere, ajutând și la inducerea unei stări de calm sau potențând rezultatele relaxante ale unei sesiuni de yoga. De altfel, difuzarea acestui ulei în încăpere este de natură să combată stresul, anxietatea și aritmia generată de stările nervoase.

PONT. Uleiul esențial de tămâie este utilizat pentru capacitatea de a îmbunătăți memoria și funcționarea creierului.

Rezolvă congestia tractului nazal

În plin sezon al răcelilor, gripei și asaltului noului coronavirus, uleiul esențial de tămâie este o soluție naturistă la îndemână, cu multiple efecte benefice la nivelul căilor respiratorii. Astfel, acest ulei are proprietatea de a elimina congestia tractului nazal, de a elibera plămânii de mucus și secreții, de a ameliora tusea și bronșita, iar efectele sale antiinflamatoare îl recomandă împotriva episoadelor acute ale astmului și, totodată, împotriva inflamațiilor care generează flebitele. Totodată, acest tip de ulei are un remarcabil efect astringent, ceea ce îl face un aliat al gingiilor, al părului, al glandelor și mucoaselor, pe care le întărește. În plus, potrivit rezultatelor unei cercetări realizate în cadrul Universității din Minnesota, SUA, uleiul esențial de tămâie întârzie apariția menopauzei și ameliorează sindromul premenstrual, caracterizat prin greață, dureri de cap, oboseală, schimbări în dispoziție, durere în zona abdominală. În plus, în perioada de premenopauză, acest ulei menține sănătatea uterină, prin reglarea ciclului menstrual.