Main menu

header

811 8 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Binecunoscută tradițiilor medicinei populare din Europa și America, vulturica este un tămăduitor de calibru și de un renume care îi depășește cu mult aspectul modest și micile inflorescențe galbene.

Combate efectele retenției de apă

Potrivit literaturii de specialitate, planta are capacitatea de a ameliora afecțiuni respiratorii dintre cele mai răspândite, cum sunt tusea persistentă, astmul și bronșita, precum și febra asociată răcelilor și gripei, întrucât poate relaxa mușchii arcului branhial și are acțiune expectorantă, permițând o eliminare mai rapidă și mai eficientă a mucusului acumulat. În același timp, vulturica și-a cucerit un binemeritat renume pe direcția combaterii retenției de apă, în acest fel diminuând umflarea picioarelor. Se poate consuma sub formă de infuzie, preparată din 250 ml apă clocotită care se toarnă peste două lingurițe cu plantă uscată. Se lasă vasul acoperit timp de 15 minute, apoi se strecoară și se consumă, câte trei reprize pe zi.

Este utilizată pe scară largă împotriva sângerărilor nazale

Antibiotic natural și tonic celebru, vulturica stă la loc de cinste din perspectiva proprietății de a trata inflamațiile la nivelul rinichilor și al tractului urinar, notează healthbenefitstimes.com. În același timp, planta este un tratament naturist eficient al enteritelor și cistitelor. Se poate administra ca tinctură, procurată din magazinele cu profil naturist, în doze de maximum 4 ml, de trei ori pe zi. Totodată, vulturica poate contribui la accelerarea vindecării afecțiunilor ficatului, echilibrând, totodată, și sistemul digestiv în cazuri de diaree sau de inflamații intestinale. Pe de altă parte, planta este utilizată pe scară largă împotriva sângerărilor nazale, sub formă de pulbere, precum și a celor generate de menstruațiile abundente, demonstrându-și eficiența și în alte tipuri de hemoragii interne.

Aplicată direct pe piele, infuzia de vulturică este de ajutor în cazuri de răni superficiale, pe care le dezinfectează natural