Main menu

header

812 8 1de Camelia Onciu

Zilele ploioase ale toamnei trezesc vechile dureri articulare. Ce-ar fi dacă ați încerca soluții naturale pentru a le ameliora?

Apă caldă și... eșarfă de mătase

Presiunea atmosferică joacă un rol important în durerile articulare. Pe vreme ploioasă, aceasta scade, iar presiunea fluidelor din articulație este mai mare. Așa apar durerile, din cauza baroreceptorilor localizați în tendoanele articulațiilor. Pentru persoanele care au avut o fractură, umiditatea acționează ca o redeșteptare a amintirilor, creierul își amintește durerea resimțită în momentul fracturii. Pentru amelio- rarea durerilor articulare, se recomandă în primul rând căldura, care este cea mai rapidă și mai plăcută cale de relaxare a mușchilor și a articulațiilor dureroase. Așezați o compresă fierbinte, un plasture cu efect de încălzire sau o sticlă cu apă caldă, dar nu fierbinte, pe zona sensibilă, învelită într-un prosop mic. Înfășurați cu o eșarfă de mătase care păstrează căldura sau cu o centură lombară.

Ceaiul de coada-calului stimulează producţia osoasă

Coada-calului este o plantă bogată în minerale ca potasiu și sodiu, dar și siliciu, care întărește țesutul articular și stimulează producția osoasă. Ceaiul se prepară dintr-o lingură cu plantă la o cană cu apă. Se fierbe trei minute, se lasă la infuzat zece minute. Se filtrează și se beau două sau trei căni, până când simptomele se ameliorează.

Băi și masaj cu uleiuri esențiale

Pentru o baie relaxantă: fierbeți 100 g coada-calului în jumătate de litru de apă, timp de două minute. Se lasă la infuzat zece minute, se filtrează şi se adaugă în apa de baie. Scufundați-vă și relaxați-vă timp de 15 minute. Nu vă clătiți. Planta poate fi administrată și sub formă de suplimente alimentare, urmând instrucțiunile producătorului. Uleiul esențial de lămâie eucalipt este antiinflamator, antireumatic, combate durerile musculare și articulare. Puneți cinci picături de ulei esențial într-o lingură cu ulei de arnică și masați ușor zona dureroasă de maximum două ori pe zi. Puteți aplica ulterior o compresă fierbinte. Remediul este contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează, copiilor sub 6 ani și persoanelor cu epilepsie!