Main menu

header

814 7 2de Călin Popa şi Gabriela Comşa

Într-o lume care se reîntoarce la valorile nutriționale ale plantelor, lucerna capătă o importanță și o vizibilitate pregnante, grație unui aport nutrițional remarcabil și al capacității de a susține un stil sănătos de viață.

Tratament alternativ împotriva artritei

Conform cercetărilor extinse asupra lucernei, aceasta poate inactiva agenţii chimici cancerigeni în ficat şi în intestinul subţire. De asemenea, planta conţine proteine cu activitate antitumorală recunoscută. Ca urmare, lucerna, care a avut până recent renumele de plantă furajeră, a devenit o vedetă a alimentației umane, cu potențial demonstrate științific de a lupta împotriva cancerului, de a combate cu succes modificarea ADN-ului și moartea celulară, notează healthline.com. Se pot face cure de două-trei luni cu ceai de lucernă, preparat din o linguriță cu plantă uscată la o cană cu apă fierbinte, ce se pot relua după o pauză de o lună. Consumul de germeni de lucernă este creditat cu proprietatea de a scădea nivelul colesterolului, de unde și renumele plantei de susținător al sistemului cardiovascular. Un studiu recent a pus în evidență faptul că voluntarii care au luat 40 g semințe de lucernă de trei ori pe zi timp de opt săptămâni au înregistrat o diminuare cu peste 17 procente a nivelului colesterolului „rău”. În același timp, lucerna aduce organismului anumiți compuși care au demonstrat proprietăţi antibacteriene și are proprietatea de a combate inflamațiile, ceea ce recomandă planta ca tratament alternativ împotriva artritei, gutei și reumatismului.

Accelerează convalescența

Prin aportul semnificativ de vitamine, minerale și proteine, lucerna aduce organismului substanțe care îi mențin buna funcționare și, în același timp, previne anemia, accelerează convalescența, susținând sănătatea oaselor și mușchilor. Planta se poate procura din magazinele cu profil naturist, unde se găsește sub formă de pulbere, care se amestecă în smoothie-uri sau ca suplimente, administrate în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.

Prin conţinutul mare de vitamina C, lucerna fortifică sistemul imunitar