Main menu

header

825 8 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Rășină cu proprietăți de excepție, cunoscută datorită parfumului său, dar și pentru proprietățile terapeutice, smirna este un adevărat vindecător, care elimină și previne infecțiile.

Protecție contra iritării gingiilor

Studiile internaționale au arătat că anumiți compuși din rășină sunt capabili să protejeze membrana intestinelor, dar şi alte organe umane împotriva daunelor celulare și a instalării bolilor cronice. Folosită în cantități corecte, rășina tratează colita ulcerativă. De asemenea, suplimentele cu extract de smirnă pot fi utilizate ca terapie complementară pentru prevenirea și gestionarea diabetului zaharat, dar pot ajuta şi la fortificarea sistemului imunitar.

Redutabil antioxidant, smirna sprijină funcția hepatică. Doi compuși ai smirnei, sesquiterpenoida și terpenoida, au rolul de a întreține echilibrul hormonal, susținând funcțiile glandelor din organism. În același timp, la nivel extern, această rășină de excepție face parte din formule de paste de dinți și produse pentru îngrijirea orală, dat fiind faptul că oferă o bună protecție împotriva inflamațiilor gingiilor.

Ameliorează umflăturile şi acneea

Indiferent dacă este folosită intern sau extern, smirna acționează puternic și rapid, eliminând agenții patogeni din corp, fiind utilă în cazul răcelilor, durerilor în gât, dar și în cazul unor afecțiuni mai grave, cum este pneumonia. Atunci când este aplicată pe piele, smirna are proprietatea de a calma și de a ameliora umflăturile și de a trata acneea. De asemenea, această rășină ajută organismul la vindecarea infecțiilor cutanate. De altfel, smirna este renumită pentru proprietatea de a elimina toxinele, sprijinind refacerea naturală a țesuturilor din întregul organism.