Main menu

header

852 6 1de Simona Soare Ghișea şi Carmen Bădulescu

Patologia digestivă apare în urma unor dereglări ale tractului digestiv și ale organelor anexe, incluzând totalitatea afecțiunilor gastrointestinale, hepatice și pancreatice. Durerile de stomac, refluxul gastric, bila leneșă sunt doar câteva dintre problemele ce provoacă suferință multor persoane. De regulă, acestea apar pe fondul stilului de viață modern, care presupune stres, mese neregulate și o alimentație de tip fast-food. Cum pot fi tratate bolile sistemului digestiv cu ajutorul unui complex din plante medicinale, aflați de la fitoterapeutul Tiberiu Linguraru (foto; număr de telefon: 0767.575.102).

Tinctura previne, printre altele, cancerul de colon și de pancreas

- Ce plante conține complexul pentru afecțiunile digestive?

- Tinctura pentru sistemul digestiv conține sunătoare, coada-șoricelului, cimbrișor de câmp, țintaură, cicoare, rozmarin, anghinare, ghințură, lumânărică, tătăneasă, rădăcină de păpădie, extract din fructe de afin și extract din fructe de aronia. Funcțiile pe care le îndeplinesc aceste plante sunt complexe. Dacă oamenii ar consuma o astfel de tinctură nu s-ar îmbolnăvi niciodată de afecțiuni grave ale sistemului digestiv, cum ar fi cancerul de stomac, de colon, de pancreas, de ficat sau de căi biliare.

- Mai exact, cum ajută tinctura în bolile colecistului?

- Tinctura are efecte benefice în blocajul de la nivelul colecistului. Uneori acest blocaj provoacă stări de greață și gust amar. Din cauza acestui blocaj, crește aciditatea la nivelul stomacului. Singura substanță de origine bazică ce trebuie să neutralizeze acizii stomacului și ai pancreasului este lichidul biliar. În lipsa acestui lichid, alimentele se descompun cu precădere în substanțe de origine acidă, acizi grași, colesterol și trigliceride, în loc să se descompună în substanțe proteice. Astfel, suntem mereu obosiți și luăm constant în greutate, fără să înțelegem ce se întâmplă cu noi.

„Aciditatea duce la distrugerea mucoasei gastrice”

- Ce alte proprietăți are tinctura?

- O altă proprietate importantă a tincturii este detoxifierea. Aceasta îndepărtează flora nespecifică a întregului tract digestiv, curăță stomacul, căile biliare și pan- creatice, intestinele și colonul. Așa cum ne spălăm pe față în fiecare zi, trebuie să ne igienizăm și la nivel digestiv. Venim zilnic în contact cu substanțe chimice și conservanți din alimentele pe care le consumăm. Aceste substanțe chimice ne distrug flora intestinală bună și dezvoltă bacterii nocive, periculoase. Toate formele de cancer au ca sursă proteinele descompuse greșit la nivelul tractului digestiv. Detoxifierea colonului este, de asemenea, extrem de importantă. La nivelul colonului, se absorb în sânge mineralele și metalele organice de bază, strict necesare organismului, în special creierului nostru. V-ați gândit vreodată că depresiile pot avea drept cauză proasta absorbție a metalelor organice la nivelul colonului?

- Cum acționează complexul fitoterapic asupra ulcerului gastric?

- Tinctura acționează ca un antiseptic și cicatrizant. Apariția gastritelor și a ulcerului gastric este provocată de aciditatea excesivă și toxică a stomacului. Aciditatea duce la distrugerea mucoasei gastrice (are rol de protecție a peretelui stomacal). Printre bacteriile ce produc hiperaciditate se numără și Helicobacter pylori. Această bacterie este foarte periculoasă, putând să-și modifice neîncetat tulpina de bază. Această tinctură combate aciditatea excesivă, cicatrizează rana stomacală și distruge bacteriile dăunătoare, permițând astfel refacerea mucoasei gastrice. De asemenea, tinctura are acțiune de detoxifiere a sângelui, a ficatului, precum și proprietăți depurative.

„Țintaura este regina detoxifierii ficatului”

852 6 2- În ce proporție își păstrează principiile active plantele medicinale din tinctură?

- Tinctura este o soluție hidroalcoolică și conservă principiile active ale plantelor în proporție de 100%. Plantă cu efect antiseptic, detoxifiant al sângelui și ficatului, sunătoarea este bogată în aur organic, ajutând la eliminarea metalelor grele din organism și îmbunătățind activitatea creierului. Coada-șoricelului are rol important în distrugerea florei microbiene toxice și chiar a paraziților din tractul digestiv. Această plantă detoxifică ficatul, curăță căile biliare și pancreatice. Cimbrișorul de câmp are, de asemenea, rol detoxifiant, calmant și relaxant al căilor hepatobiliare. Acesta curăță intestinele și colonul, mai ales datorită flavonoidelor pe care le conține. Considerată regina detoxifierii ficatului, țintaura tratează toate afecțiunile hepatice. Ea are rol important și în eliminarea tuturor paraziților din corpul nostru. Chiar și administrată separat, țintaura elimină cu succes giardia și trematodele (clasă de viermi lați, paraziți).

„Tătăneasa, un antiseptic extrem de puternic”

852 6 3 - Ce proprietăți au celelalte plante din acest complex?

- Cicoarea este un adevărat pansament gastric, ce ajută la cicatrizarea mucoasei intestinale. Rozmarinul conține flavonoide și contribuie la dilatarea căilor biliare blocate, spală intestinele, colonul. Plantă ce tratează cu succes afecțiunile stomacului și ficatului, anghinarea are efecte deosebite în diminuarea colesterolului. Aceasta asigură un drenaj optim al sucurilor pancreatice și biliare. Ghințura, plantă montană, poate să vindece toate formele de gastrită și ulcer stomacal. De asemenea, aceasta este indicată în steatoza hepatică și în afecțiunile biliare. Lumânărica se mai numește și gălbinare, deoarece se utilizează în tratarea tuturor bolilor hepatice, a tuturor formelor de hepatită virală. Tătăneasa este un antiseptic foarte puternic, poate să combată orice bacterie dăunătoare de la nivelul tractului digestiv, chiar și Helicobacter pylori. Ea îmbunătățește funcțiile ficatului și stimulează activitatea pancreasului. Rădăcina de păpădie este un puternic detoxifiant al sângelui, al ficatului și un excelent depurativ al întregului organism. Extractul din fructe de afin și cel din fructe de aronia curăță colesterolul și depunerile de pe colon. Aceste extracte cresc imunitatea datorită antioxidanților din compoziția lor.

„Este important ca persoanele care suferă de afecţiuni digestive să evite mai ales alimentele fast-food, prăjelile şi dulciurile“

„Recomand să se facă o cură timp de trei luni“

- Cum se administrează tinctura?

- Tinctura se administrează de trei ori pe zi, dimineața, la prânz și seara, câte o lingură înainte de masă. Pentru persoanele care nu au timp sau nu au mese regulate, este bine să se administreze și de două ori pe zi, dimineața și seara. Recomand să se facă o cură cu această tinctură, timp de trei luni. Chiar și o singură săptămână este importantă pentru curățarea bacteriilor periculoase din tractul digestiv. După terminarea unei cure, se poate păstra o sticlă cu tinctură pentru a se administra la nevoie, în caz de aciditate gastrică, de balonare sau de blocaj al căilor biliare. O singură lingură cu tinctură rezolvă imediat aceste probleme. Tinctura poate fi păstrată în sticlă mai mulți ani, fără să-și piardă proprietățile. Aceasta este de fapt un fel de bitter din plante românești.

- Ce contraindicații are suplimentul alimentar?

- Tinctura este contraindicată persoanelor care urmează un tratament medical cu antibiotice, întrucât conține alcool. Cu excepția antibioticelor, acest complex din plante nu interferează cu niciun tratament medical. Toate tratamentele medicale trebuie continuate, în funcție de sfatul medicului. Chiar și persoanele care se consideră sănătoase pot urma cura cu tinctură, o dată pe an. Efectele tincturii la nivelul tractului digestiv sunt miraculoase. Toate aceste plante sunt create de Dumnezeu pentru noi, oamenii, și au fost folosite de mii de ani de strămoșii noștri.