Main menu

header

873 7 2de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Distilat cu aburi din unul dintre cele mai puternice soiuri de arbori din lume, numit nootka, originar din Canada, uleiul esențial cu același nume este un adevărat vindecător natural.

Atenuează migrenele

Dens, parfumat, unic, uleiul esențial de nootka este plin de beneficii pentru organism și pentru starea de bine. Pe lângă faptul că are un miros pregnant de lemn, care trimite cu gândul la păduri uriașe, acest ulei este excelent în aromoterapie. Unul dintre cele mai notabile beneficii ale utilizării acestui ulei esențial este capacitatea sa de a combate inflamațiile. Odată cu adăugarea câtorva picături din uleiul esențial de nootka în apa de baie, aceasta va deveni un element calmant al durerilor de cap sau de spate. În același timp, acest ulei deschide căile respiratorii congestionate și îngustate de acumularea de secreții și calmează stările tensionate acumulate peste zi. Acest efect se datorează faptului că uleiul de nootka acționează asupra centrilor nervoși, aduce claritate mentală, ameliorează starea de spirit, atenuează oboseala și stresul, reîmprospătând mintea și emoțiile.

Reinstaurează echilibrul emoțional

Grație unui cumul de proprietăți terapeutice, uleiul esențial de nootka are capacitatea de a induce un somn odihnitor. Se poate folosi într-un amestec de noapte cu lavandă, pentru relaxare și atenuare semnificativă a tensiunii mentale. De asemenea, pentru combaterea schimbărilor bruște de dispoziție este suficient să fie turnată în palmă o picătură din acest ulei, apoi inspirată profund aroma pe care o degajă. Rezultatul va fi o liniștire rapidă și reinstaurarea echilibrului emoțional. Această proprietate este accentuată de combinarea uleiului esențial de nootka cu ulei esențial de piper negru sau de cardamom. O altă utilizare a acestui tip de ulei este externă, pe direcția vindecării rănilor și tăieturilor superficiale, pe care le cicatrizează rapid, odată aplicat, diluat într-un ulei purtător, pe locul afectat. În același timp, grație aromei sale de excepție, acest tip de ulei esențial poate face parte dintr-o formulă de parfum natural, aducând produsului final o notă lemnoasă deosebită.

PONT. Prin difuzarea în încăpere, uleiul esențial de nootka potențează sesiunile de meditație.