Main menu

header

928 8 1de Daniel Şuta şi Adrian Barna

Graviola este un pom fructifer ce crește în America Centrală și de Sud, dar proprietățile curative au fost recunoscute în toată lumea. Fructele, frunzele, semințele și scoarța copacului sunt folosite, de zeci de ani, în mod tradițional pentru a trata diferite afecțiuni, grație complexului de vitamine, B1, B2 și C, calciu, potasiu, zinc, fosfor și magneziu, dar și de minerale. De aceea, graviola a devenit populară ca remediu natural extrem de eficient.

Stimulează sistemul imunitar

Printre beneficiile pe care le aduce consumul de graviola se numără și eliminarea anumitor paraziți intestinali și bacterii dăunătoare, stimularea sistemului imunitar sau prevenirea anumitor tipuri de cancer. Se recomandă ceaiul din semințele fructului sau sucul natural, chiar dacă este dificil de consumat din cauza gustului ușor înțepător. Astfel, pentru probleme gastrointestinale, se prepară ceai dintr-o linguriță cu semințe uscate și 300 ml apă. Se dă într-un clocot, se lasă la răcit și se consumă îndulcit cu miere. Cura se face 14 zile și se repetă după o lună de pauză. De asemenea, graviola se folosește și în tratarea afecțiunilor sistemului digestiv și al celui respirator și ține diabetul sub control sau previne apariția lui.

Diminuează ridurile

Graviola are efect calmant și sedativ, scade hipertensiunea arterială, febra, combate tusea și diareea și elimină toxinele în exces din organism. Se recomandă decoctul din coaja fructului. Se curăță gavriola și se lasă coaja la aerisit trei, patru zile. Apoi, 20-25 g se pun într-un vas cu apă, aproximativ 250-300 ml, și se lasă acoperit. A doua zi se dau în două clocote și se strecoară după ce s-a răcit. Se consumă câte două căni pe zi, dimineața și seara, timp de o lună. Cura de graviola ajută și în reducerea inflamațiilor, iar semințele, sub formă de pulbere sau pastă, sunt un bun astringent al pielii, ajută la reducerea ridurilor și la eliminarea petelor cauzate de vârstă.