Main menu

header

928 8 2de Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie

Cu frunzele sale uscate natural la soare, Rooibos furnizează un ceai delicios și, în același timp, plin de proprietăți pentru un metabolism sănătos și pentru o stare de bine durabilă.

Atenuează simptomele depresiei

Ceaiul Rooibos este asociat de numeroase cercetări cu beneficii extinse pentru sănătate, datorită nivelurilor sale ridicate de antioxidanți. Aceste substanțe sunt legate de reducerea riscului de instalare a unor afecțiuni cronice, de contracarare a daunelor generate de radicalii liberi și, de asemenea, sunt cunoscute pentru proprietatea de a preveni deteriorarea celulară. Un studiu clinic recent a confirmat creșterea nivelului de antioxidanți după ce voluntarii au consumat 500 ml din acest tip de ceai. În același timp, prin bogăția de vitamine și minerale pe care le conține, acest tip de ceai îmbunătățește semnificativ metabolismul, crește nivelul colesterolului „bun” HDL și îl reduce pe cel „rău” LDL. Rooibos conține fier, magneziu, calciu, zinc, potasiu, vitamina C și cupru, iar numeroasele beneficii pe care le aduce organismului îl recomandă pentru toate persoanele și pentru toate vârstele, fiind sigur inclusiv pentru femeile însărcinate și pentru copii. Cu efectul său calmant, acest ceai reduce iritabilitatea nervoasă, combate insomnia și atenuează simptomele depresiei. Ceaiul Rooibos se prepară prin turnarea a 300 ml apă adusă la punctul de fierbere peste o linguriță cu plantă. Se lasă la infuzat șase minute și se poate consuma cu lapte sau rece, cu lămâie și gheață, ca băutură răcoritoare în zilele călduroase.

Menţine o greutate corporală optimă

Grație capacității sale de a regla nivelul glicemiei, ceaiul Rooibos poate fi consumat de persoanele cu predispoziție la a dezvolta diabet de tip II. De altfel, cu gustul său dulceag și fără cafeină, acest ceai hidratează, infuzează corpul cu nutrienți importanți și susține o greutate corporală optimă. Pe de altă parte, grație prezenței antioxidanților, ceaiul Rooibos este studiat din perspectiva tratării cancerului și este asociat cu o bună sănătate cardiovasculară. Nu în ultimul rând, acest ceai este un aliat al sănătății digestive, având capacitatea de a diminua crampele abdominale, balonarea și constipația.

Ceaiul Rooibos contribuie la reducerea retenției de apă în organism