Main menu

header

954 7 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

De când oamenii de știință au pus în evidență proprietățile extraordinare ale orzului verde, această cereală a început să fie comercializată sub formă de pulbere, capsule și tablete, tot mai multe persoane dorindu-și să beneficieze de tabloul extins de avantaje asupra sănătății pe care le are acesta.

Ţine sub control nivelul zahărului din sânge

Orzul verde este o plantă cerealieră cu valoare nutriţională mare, cultivată din cele mai vechi timpuri. Recoltat atunci când planta este tânără, orzul verde este foarte bogat în clorofilă, nutrienţi, vitamine şi minerale (zinc, cupru, mangan, de 11 ori mai mult calciu decât laptele, de cinci ori mai mult fier decât spanacul şi de șapte ori mai multă vitamina C decât portocalele), alături de o serie de alte vitamine esenţiale (A, B1 şi B2), care sunt asimilate uşor de organismul uman. Pulberea de orz verde este rezultatul deshidratării frunzelor tinere ale plantei şi reprezintă o formă concentrată de nutrienţi. Practic, orzul verde poate acoperi orice deficit din alimentaţie. De asemenea, prin aportul de fibre, orzul verde ajută la pierderea în greutate, prelungind sațietatea, la eliminarea toxinelor acumulate în organism, printr-o bună detoxificare a colonului, precum și la controlul nivelului de zahăr din sânge.

Sprijină procesele metabolice

Orzul verde a fost certificat de numeroase studii ca o sursă redutabilă de antioxidanți. Prin vitamina E şi betacarotenul pe care le conține, acest adevărat superaliment reprezintă cea mai puternică sursă naturală de superoxid dismutază, o enzimă care luptă împotriva radicalilor liberi, inamici majori ai sănătăţii. Prin protecția pe care o acordă organismului în fața acestor agresori, orzul verde previne îmbătrânirea prematură, apariţia unor tipuri variate de boli, sprijină procesele metabolice, fortifică organele. De asemenea, orzul verde este bogat în mod natural în multe substanţe nutritive cheie, care ajută la susţinerea sistemului imunitar. Orzul verde este și un aliat important al unei digestii sănătoase, fiind o sursă naturală de compuși care facilitează absorbția nutrienților.

Pont. Mineralele din orzul verde contribuie la menţinerea sănătăţii oaselor.