Main menu

header

956 8 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Tonic ideal pentru organism, recunoscut la nivel mondial pentru proprietățile sale remarcabile, uleiul esențial de lămâie este un adevărat elixir care reinfuzează corpul cu energie și limpezește mintea, generând multe alte beneficii pentru organism.

Întăreşte sistemul imunitar

Cu aroma sa excelentă, foarte popular și utilizat pe scară largă în toată lumea, uleiul esențial de lămâie este un aliat de calibru împotriva stresului. Acest tip de ulei ajută la recăpătarea echilibrului psihic și emoțional, combate amețelile și nervozitatea și reduce anxietatea, epuizarea și oboseala mentală. Un studiu clinic recent a constatat că uleiul esențial de lămâie a redus anxietatea în rândul pacienților care suferiseră o intervenție chirurgicală ortopedică. Pe de altă parte, datorită faptului că îmbunătățește activitatea neuronală, uleiul esențial de lămâie aduce un plus de energie, accelerează metabolismul și are ca efect complementar susținerea procesului de pierdere a kilogramelor în plus. De asemenea, uleiul esențial de lămâie are un conținut ridicat de vitamine și stimulează producerea de celule albe în sânge, fiind benefic pentru sistemul imunitar.

Atenuează grețurile din primul trimestru de sarcină

Ingredient complet natural, acest ulei este extras din coaja de lămâi proaspete prin metoda cu abur sau printr-un proces de presare la rece. Uleiul esențial de lămâie este binecunoscut pentru susținerea luptei cu simptomele alergiilor, întrucât are capacitatea de a curăța sinusurile și căile nazale, diminuând astfel numărul și intensitatea episoadelor astmatice. Totodată, uleiul esențial de lămâie poate reduce severitatea grețurilor și vărsăturilor în primul trimistru de sarcină. Acest efect a fost constatat în cadrul unui studiu clinic derulat pe 100 de femei însărcinate și care a vădit capacitatea acestui tip de ulei, difuzat în încăpere, de a atenua semnificativ neplăcutele simptome. Pe de altă parte, uleiul esențial de lămâie difuzat în încăpere în timpul somnului poate detensiona musculatura gâtului și astfel combate simptomele răcelii la acest nivel. Pentru a utiliza uleiul esențial de lămâie, se pun trei picături de produs în difuzor.

Uleiul esenţial de lămâie este folosit în aromoterapie ca analgezic natural, întrucât poate combate durerea

Uleiul esenţial de lămâie are şi proprietatea de albire naturală a dinților

Eficient împotriva Staphylococcus aureus

Un recent studiu de laborator a evidențiat faptul că uleiul esențial de lămâie poate reduce deteriorarea celulelor și a țesuturilor din piele, cauzată de radicalii liberi. Acest lucru se datorează faptului că acest tip de ulei este un puternic antioxidant. Datorită proprietăților antibacteriene, uleiul esențial de lămâie reduce acneea și este foarte eficient în combaterea problemelor pielii precum rozaceea, mușcăturile de insecte sau diverse infecții cutanate, acțiune certificată de numeroase studii, care au evidențiat faptul că acest tip de ulei combate cu succes bacteriile care cauzează infecții și previne inflamarea pielii. Uleiul esențial de lămâie poate fi diluat și aplicat local pe zonele afectate. Totodată, un studiu recent a relevat faptul că uleiul esențial de lămâie s-a dovedit eficient împotriva tulpinilor de bacterii precum Staphylococcus aureus și E.coli, ceea ce recomandă acest produs natural pentru curățarea locală a rănilor.