Main menu

header

964 8 2de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Aromat, versatil, răcoritor, Sencha este un tip de ceai japonez care aduce organismului nutrienți de excepție, cu beneficii certificate de numeroase studii.

Induce moartea celulelor canceroase

Cunoscut pentru gustul său deosebit, Sencha este creditat de specialiști cu proprietăți de prevenire a unui număr impresionant de afecțiuni. Primul efect benefic, care generează multe altele în lanț, este capacitatea acestei infuzii de a stimula sistemul imunitar. Această acțiune se datorează în principal antioxidanților din Sencha, care combat efectele radicalilor liberi și stresul oxidativ, ajutând metabolismul în lupta cu patogenii. De altfel, polifenolii din acest tip de ceai sunt studiați și din perspectiva inducerii morții celulelor canceroase, după cum au relevat rezultatele unui studiu derulat în Japonia, citat de organicfacts.net.

Scade tensiunea arterială

Frunzele de Sencha nu sunt tratate sau procesate în niciun fel, astfel păstrându-și mai bine nutrienții și ingredientele active. Acest ceai poate scădea tensiunea arterială și suprasolicitarea inimii. În același timp, Sencha a fost considerat secole la rând un mare aliat al bunei funcționări a creierului, cercetările confirmând faptul că are capacitatea de a stimula căile neuronale și de a preveni depunerea plăcii și implicit apariția tulburărilor cognitive. Sencha se prepară prin turnarea a două căni cu apă caldă (nu fierbinte!) peste două lingurițe cu frunze de ceai. Se lasă la infuzat două minute, apoi se strecoară.

Grăbește procesul de vindecare

Infuzia de Sencha este recomandată pentru stimularea metabolismului și accelerarea arderii grăsimilor. Pe de altă parte, amestecul bogat de vitamine și minerale din acest tip de ceai îl face foarte eficient ca amplificator de energie. În același timp, Sencha aduce organismului o cantitate semnificativă de vitamina C, care grăbește procesul de vindecare. Potrivit studiilor de specialitate, consumul regulat al acestui tip de ceai are efect de întârziere a îmbătrânirii și de menținere a sănătății pielii.

Conţinutul de fluor din Sencha întăreşte dantura şi previne apariţia cariilor