Main menu

header

978 7 2de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Gutuile chinezești sunt renumite în medicina tradițională pentru calitățile de excepție, care fac din aceste roade adevărați vindecători și aliați ai sănătății de fiecare zi.

Sprijină imunitatea

Gutuile chinezești au un gust foarte astringent și de aceea nu sunt consumate crude, dar își păstrează proprietățile de excepție în formă conservată. Astfel, potrivit articolelor de specialitate, aceste fructe aduc organismului fibre care detoxifică și combat constipația, scăzând, în paralel, și nivelul colesterolului, precum și un antioxidant de calibru, vitamina C, care se găsește din belșug în gutuile chinezești și care fortifică sistemul imunitar, ținând la distanță infecțiile și bolile. De asemenea, prin intermediul altor antioxidanți pe care îi conțin, gutuile chinezești ajută la reducerea stresului oxidativ și a inflamației, scăzând astfel riscul de afecțiuni cardiovasculare.

Alungă alergiile

Substanțele chimice antiinflamatoare naturale, cum ar fi quercetina și kaempferolul, care se găsesc în gutuile chinezești au fost asociate de numeroase cercetări cu capacitatea de a atenua simptomele artritei, astmului și alergiilor, fiind de folos și împotriva diabetului și a unor tipuri de cancer. În același timp, în medicina tradițională chineză, gutuile chinezești sunt și astăzi folosite pentru a trata probleme precum tusea și simptomele răcelilor, întrucât fructul poate calma sistemul respirator și contribuie la eliminarea mai rapidă a secrețiilor în exces.

Energizează organismul

Prin intermediul antioxidanților pe care îi conțin, gutuile chinezești mențin sănătatea pielii, combat îmbătrânirea prematură și degenerarea maculară, fiind astfel recomandate pentru prevenirea cataractei. De asemenea, prin acțiunea sa diuretică, acest fruct menține sănătatea rinichilor și a sistemului urinar, favorizând eliminarea deșeurilor și toxinelor prin urină. În același timp, consumul de gutui chinezești, fructe pline de vitamine și minerale, energizează organismul și combate anemia.

Mai multe studii au relevat faptul că gutuile chinezeşti ajută la controlul zahărului din sânge