Main menu

header

1005 8 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Cunoscut drept un remediu naturist popular, păducelul este folosit în scopuri terapeutice de multe secole. Ceaiul de plantă este renumit pentru efectele terapeutice excelente și extinse, dovedite ştiinţific.

Reglează tensiunea arterială

Ceaiul de păducel este obţinut din fructele, florile și frunzele plantei. Unul dintre cele mai importante beneficii pe care acest vindecător al naturii le aduce organismului se referă la sănătatea inimii - păducelul poate reduce tensiunea arterială, contribuie la tratarea insuficienței cardiace, atenuând simptomele specifice (durere în piept, capacitate redusă de efort, dificultăţi de respiraţie etc.), are efecte anticoagulante, acţiune antiaterosclerotică şi este un bun agent antiaritmic. Potrivit rezultatelor studiilor, consumul regulat de ceai de păducel susţine în mod activ funcţia cardiovasculară, datorită conţinutului de antioxidanţi, și este un binecunoscut tonic pentru inimă. Oamenii de știință au atestat faptul că substanțele bioactive ale fructelor şi florilor plantei pot ajuta la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine către inimă, la întărirea muşchiului cardiac şi la dilatarea vaselor de sânge, pentru o mai bună circulaţie a acestuia.

Fortifică sistemul imunitar

Datorită faptului că sporeşte producţia de urină, ceaiul de păducel poate îmbunătăţi sănătatea rinichilor, prin eliminarea excesului de lichide şi de sodiu din organism. De asemenea, potrivit rezultatelor unor cercetări recente, ceaiul de păducel are efecte antihiperlipidemice, contribuind la scăderea nivelului de colesterol din sânge. În același timp, extractul de plantă s-a dovedit eficient pentru scăderea nivelului glicemiei. De asemenea, amintiții antioxidanți din păducel acționează benefic asupra sistemului nervos, calmând tensiunea mentală și combătând eficient stresul și anxietatea. În plus, mai multe studii au atestat faptul că planta are efecte imunomodulatoare directe, sporind numărul de globule albe din sânge și fortificând, astfel, sistemul imunitar și, implicit, apărarea organismului în fața infecțiilor și bolilor. Ceaiul de păducel se prepară prin infuzarea, timp de zece minute, a unei lingurițe cu plantă uscată (frunze, fructe, flori) în 250 ml apă clocotită. Se strecoară și se poate consuma, la temperatura camerei.

PONT.Ceaiul de păducel are efect reparator asupra pielii.