Main menu

header

    Arnica este o plantă cu proprietăţi înrudite cu ale echinaceei, stimulând imunitatea căilor respiratorii superioare. În acelaşi timp, arnica este folositoare tuturor celor care sunt sensibili la frig şi au mereu extremităţile reci.

Alungă infecţiile căilor respiratorii 
    Planta este mai eficientă dacă este folosită sub formă de tinctură. În uz intern, pentru creşterea imunităţii, tinctura de arnică se ia astfel: 30-40 de picături de trei ori pe zi, diluate în apă şi pe stomacul gol, timp de 30 de zile.

    În cazul răcelilor ce au afectat gâtul şi nasul este bine să se administreze câte patru-cinci doze pe zi, dar copiilor de peste 7 ani li se pot da doar câte cinci-zece picături de tinctură de trei ori pe zi, până la slăbirea efectelor bolii. Se poate face şi gargară în cazul infecţiilor în gât, folosind una-două linguriţe cu tinctură de arnică într-un pahar cu apă, fără a se înghiţi conţinutul. Persoanele care suferă de sensibilitate crescută la frig pot fricţiona cu tinctură de arnică extremităţile membrelor şi toracele, iar după aceea vor aplica un strat subţire din unguent de muşeţel. 

Anda Postolache