Main menu

header

Datorită calităţilor sale extraordinare, oul ocupă în prezent un loc fruntaş în topul celor  mai importante alimente necesare organismului, reprezentând o mâncare completă, dar şi un medicament de excepţie.

 Înlătură răguşeala
    Bogat în proteine de calitate şi cu un conţinut caloric scăzut, oul aduce alimentaţiei zilnice vitaminele A, D şi E, carotină şi vitaminele din grupa B, fosfor, dar şi lecitină. Banalul ou ajută la buna funcţionare a sistemului nervos, luptă împotriva îmbătrânirii celulare, îmbunătăţeşte calitatea epidermei şi este ideal în bătălia cu decalcifierea oaselor. Nu în ultimul rând, ajută la buna funcţionare a celulelor, ne protejează vederea şi ne asigură o bună creştere a podoabei capilare.

    Chiar dacă este un produs foarte hrănitor, oul nu îngraşă, multe diete bazându-se de mult timp pe consumul exclusiv de ouă. Persoanele suferinde de laringită vor uita de boală dacă vor utiliza, la nevoie, următoarea reţetă. Se pune la fiert un ou, iar în momentul în care apa clocoteşte se scoate oul cu o lingură, se face o gaură foarte mică în coajă şi se consumă conţinutul. Terapia se aplică o perioadă de trei-patru luni, având efect îndeosebi şi asupra răguşelii şi inflamaţiilor faringo-laringiene. Gălbenuşul de ou amestecat cu lapte cald are rolul de a vindeca tusea convulsivă la copii.


Vine de hac otitei
     Persoanele care suferă de otită pot folosi cu succes următorul tratament. Se amestecă în părţi egale albuş de ou cu ulei de susan şi se toarnă în fiecare zi câte cinci picături în urechea afectată. Durerile vor dispărea imediat.  Arsurile provocate de soare sau cele de gradul I sau II se vindecă astfel cu un amestec de albuş de ou cu vin de orez. Se unge locul afectat de câteva ori pe zi. Tratamentul variază între 10 şi 30 de zile.
Psoriazisul, de domeniul trecutului
Bolnavii de hiperaciditate gastrică, ulcer gastric şi duodenal se pot vindeca bând zilnic câte un pahar cu apă călduţă în care se dizolvă o linguriţă cu praf fin de coajă de ou coaptă prealabil în cuptor. Cei care suferă de psoriazis se pot trata cu un preparat alcătuit din două ouă proaspete, ce se ţin timp de o săptămână în oţet. Se scurge oţetul, se sparg ouăle şi se amestecă până la omogenizare. Preparatul se păstrează la rece, ferit de lumină. Se ung locurile afectate de mai multe ori pe zi. Tratamentul trebuie ţinut până la vindecarea completă.

 Carmen Ciripoiu

 Cură cu ouă de prepeliţă

     Deşi sunt de cinci ori mai mici ca ouăle obişnuite, ouăle de prepeliţă conţin de cinci ori mai mult fosfor, de şapte ori mai mult fier şi de şase ori mai multă vitamina B1 şi conţin o cantitate impresionantă de calciu, potasiu şi zinc, substanţe minerale vitale pentru buna funcţionare a organismului.
    Ouăle de prepeliţă se administrează în fiecare dimineaţă pe stomacul gol, iar după aproximativ două ore se ia micul dejun. Este recomandat ca ouăle să fie consumate crude, fără sare sau zahăr. Pentru un gust mai bun se poate amesteca împreună cu miere de albine. În timpul curei cu ouă de prepeliţă nu se consumă cafea şi băuturi alcoolice. Tratamentul se reia după o pauză de trei săptămâni la copii şi trei luni la adulţi. Cura se ţine după cum urmează: 

- micuţii cu vârste cuprinse între 1 şi 3 ani vor consuma zilnic două ouă de prepeliţă în cură de 30 de zile; - copiii cu vârste între 4 şi 7 ani vor consuma zilnic trei ouă de prepeliţă timp de 20 de zile; 

- cei cu vârste între 8 şi 10 ani vor consuma zilnic trei ouă timp de 30 de zile; - copiii cu vârste între 11 şi 15 ani vor ţine o cură de 120 de ouă de prepeliţă, după cum urmează: în primele patru zile vor lua câte trei ouă pe zi, iar între zilele 5 şi 30 li se vor administra câte patru ouă. În ziua 31 se vor lua trei ouă, iar în ziua a 32-a, un singur ou; 

- adulţii vor face o cură de 240 de ouă de prepeliţă într-o perioadă de 50 de zile, astfel: în primele două zile se vor lua trei ouă pe zi, în a treia zi, patru ouă, iar începând cu ziua a patra până în ziua a 48-a (inclusiv) se vor administra câte cinci ouă pe zi. În a 49-a zi se vor lua trei ouă, iar in a 50-a zi, două ouă pe zi. Rezultatele sunt uimitoare!