Main menu

header

Orgeletul. Această denumire destul de complicată este în fapt atribuită unei afecţiuni de care a suferit mare parte dintre noi, probabil. Este vorba despre aparent banalul urcior. Acesta este un mic furuncul, ce apare la rădăcina unei gene şi care are forma unui bob de orez. Urciorul debuteză cu dureri mari, umflarea ploapei. După câteva zile apare o mică „adunătură” de puroi, ce se poate deschide dintr-o dată la exterior. Pentru ca această colecţie de puroi să se descongestioneze, aplicaţi comprese locale cu apă fiartă şi răcită sau cu infuzie de muşeţel rece, încă din primele zile. Apoi, când începe să se strângă coptura, se aplică nişte comprese fierbinţi.

 Cataplasme cu frunze de salată
     Pentru a se grăbi colectarea de puroi se aplică local, cu ochiul închis: - comprese călduţe cu: decoct de frunze de pătlagină (10 g frunze opărite în 150 ml apă), decoct de flori de soc uscate ( 50 g la un litru de apă clocotită);  - cataplasme locale calde cu: frunze de salată fierte în apă sau cataplasme cu pâine amestecată cu lapte cald; - comprese fierbinţi cu apă simplă sau cu infuzie de muşeţel. Infuzia de muşeţel trebuie preparată din două linguriţe cu plantă la o cană cu apă clocotită. Aveţi grijă ca aceste comprese să nu fie foarte fierbinţi! Există riscul să vă opăriţi!
Elena Şerban

Recomandare
Preparatele trebuie utilizate doar după ce au fost foarte bine filtrate printr-un tifon foarte curat sau, de preferat, steril!