Main menu

header

  Începută frumos, cu vreme de vară şi soare din belşug, toamna anului 2008 s-a încruntat la noi, trimiţându-ne frig şi ploi. Apoi, vremea s-a ameliorat, fapt ce parcă ne-a zăpăcit şi mai mult, organismul uman fiind meteosensibil.

  Ceaiul de măghiran elimină toxinele
  Şi cum prima reacţie a corpului nostru la vremea schimbătoare e o răceală zdravănă sau chiar o gripă… vă vom oferi câteva reţete din preparate pe bază de plante, care vă vor pune pe picioare.  Infuzie de măghiran: opăriţi o cană cu apă. Puneţi în ea două-patru linguriţe cu pulbere de măghiran; lăsaţi la infuzat 15-20 de minute, după care strecuraţi. Beţi acest ceai cât de fierbinte puteţi şi de preferat îndulcit cu miere.
  La un sfert de oră după ce veţi bea această infuzie veţi începe să transpiraţi, prilej cu care veţi elimina din abundenţă toxinele. De asemenea, sinusurile şi căile respiratorii superioare se vor descongestiona.  Înainte de declanşarea efectivă a bolii - atunci când simţiţi că va ia răceala - beţi câte o cană din acest ceai la un interval de 20-40 de minute, timp de câteva ore.  Dacă gripa s-a declanşat, beţi ceaiul doar dacă nu aveţi temperatură.   Ceaiul de busuioc este foarte bun în lupta cu gripa. Băut fierbinte şi îndulcit cu miere, acest ceai pune pe picioare orice persoană chinuită de gripă. Dacă este băut la începutul bolii, efectul este rapid.

SFAT! Beţi acest ceai foarte cald, cu înghiţituri mici. Este de preferat să nu mâncaţi nimic în perioada de administrare a ceaiului.
 
  Leacuri băbeşti
  Ceaiul se prepară opărind două tulpini florifere de busuioc cu o cană cu apă clocotită. Lăsaţi la infuzat timp de 15 minute. În afară de ceaiurile de mai sus există şi alte leacuri pe care poate în copilăria noastră le primeam de la bunicile noastre. Unul dintre cele mai eficiente este cataplasma cu hrean. Ţineţi pe frunte şi la rădăcina nasului o cârpă curată şi uscată în care aţi pus două linguri cu hrean ras. Puteţi ţine această cataplasmă pe frunte între 5 şi 30 de minute, în funcţie de cât de sensibilă e pielea dumneavoastră. Hreanul se ţine 5-30 de minute pe frunte şi la rădăcina nasului. Şi hulita ceapă are efecte foarte bune, vindecând tusea şi bronşitele. Luaţi două cepe întregi, cu tot cu coajă, spălaţi-le şi fierbeţi-le în 300 ml de apă, timp de 15 minute. Beţi acest decoct cald pe stomacul gol. Un alt tratament de pe vremea bunicilor şi străbunicilor noastre îl reprezintă băile de plante sau ace de pin. Orice răceală, gripă sau chiar infecţie poate fi stopată într-un mod simplu şi chiar plăcut.
 Elena Şerban