Main menu

header

  Cătina este una dintre plantele ce au efecte extraordinare asupra pielii. Boabele ei portocaliu-translucide secretă un ulei cu proprietăţi miraculoase. În primul rând, acest ulei gras, ce se extrage prin procedee industriale, disponibil în farmacii, este substanţa naturală cea mai bogată în vitamina E din lume. 
  Planta tinereţii Vitamina E mai este numită şi „vitamina tinereţii”, pentru că ajută la menţinerea elasticităţii ţesuturilor şi favorizează un ritm accelerat de înlocuire a celulelor îmbătrânite cu altele noi. Studiile arată clar faptul că vitamina E este foarte greu administrată de organism, iar consumarea fructelor şi administrarea pastilelor nu sunt suficiente pentru a avea un organism căruia să nu îi lipsească necesarul zilnic de acest tip de vitamină. De aceea, nu trebuie să uităm de efectele miraculoase pe care plantele le au asupra organismului nostru.
  Uleiul, tonic muscular Administrarea a 30-50 de picături din acest ulei de trei ori pe zi, în cure de minimum o lună, ajută la redobândirea tonusului, a elasticităţii şi a fermităţii epidermei. Aplicat pe piele, uleiul de cătină constituie o protecţie excelentă, mai ales în anotimpul rece împotriva frigului, umezelii şi a radiaţiilor ultraviolete. 
Ana-Maria Cocea