Main menu

header

  Remf, Aristolochia clematitis, cucurbeţica sau mărul-lupului. Sunt doar câteva dintre denumirile sub care este cunoscută această plantă miraculoasă, ce poate fi procurată de la magazinele naturiste şi care are efecte excelente, mai ales în lupta cu cancerul.

  Creşte imunitatea
  Mărul-lupului este o buruiană utilă, ce se întâlneşte prin culturi şi vii, cu frunze ca ale fasolei, flori galbene şi miros înecăcios. Este rezistentă la bolile şi la dăunătorii plantelor, chiar şi la ierbicide, încât sufocă adesea culturile. Deşi s-a dovedit că are clare proprietăţi terapeutice, această plantă este otrăvitoare, din cauza acidului aristolochic.
Totuşi, bine dozat, acest acid din mărul-lupului stimulează imunitatea în faza de fagocitoză, ceea ce face ca sistemul imunitar să lichideze celulele canceroase, să le elimine.

  Tratament
  Unul dintre cele mai bune rezultate ale tratamentului cu mărul-lupului este în cazul cancerului de rect. Pentru aceasta este nevoie să se facă băi de şezut după următoarea metodă: puneţi trei pumni cu plantă în doi litri de apă (la temperatura camerei) şi lăsaţi câteva ore, apoi filtraţi. Fierbeţi planta scoasă în doi litri de apă, timp de 20 de minute. Apa va deveni foarte închisă la culoare. Lăsaţi să se răcească decoctul, până devine călduţ. Apoi amestecaţi cu apa în care s-a înmuiat planta, înainte de a fi fiartă.
Puneţi lichidul astfel preparat într-un lighean şi apoi bolnavul trebuie să se aşeze astfel încât zona bazinului să fie complet în apă. Adăugaţi apoi apă caldă, pentru a fi bine pentru bolnav.

  Cicatrizează rănile postoperatorii
  Dacă este efectuată o dată la două zile, baia are efect bun în cicatrizarea rănilor de după operaţie. Şi băile complete sunt foarte bune, ele stimulând capacitatea de apărare a întregului organism. Şi clismele, nu doar băile de şezut, sunt bune pentru cancerul de rect. Pentru o clismă fierbeţi într-o cană cu apă o linguriţă cu plantă bine mărunţită. După 20 de minute lăsaţi să se răcească şi apoi adăugaţi o linguriţă cu seminţe de in. Ţineţi la macerat două ore şi apoi filtraţi.
Bolnavul trebuie să-şi introducă în anus 30 ml din acest extract cu ajutorul unei pompe speciale sau cu o seringă fără ac (cu mare atenţie!). Tratamentul trebuie făcut zilnic, timp de o săptămână. Preparatul se poate realiza şi fără in.
Elena Şerban

  Atenţie!
  Tratamentul cu această plantă trebuie făcut doar cu avizul medicului specialist! Acesta trebuie să supravegheze respectarea dozelor administrate în funcţie de greutatea corporală şi de gravitatea tumorilor sau a tipului
de cancer.

  Simptomele intoxicaţiei
  După cum am precizat, planta este toxică. De aceea vă vom prezenta câteva dintre simptomele intoxicaţiei cu mărul-lupului:
- scăderea poftei de mâncare;
- stări de greaţă, vărsături;
- scaune diareice, ce pot deveni sangvinolente;
- inflamaţia rinichilor;
- urinări sangvinolente;
- tulburări circulatorii.
În caz de intoxicaţie trebuie consultat de urgenţă medicul, care vă va prescrie spălături stomacale şi administrare de cărbune activ. Intoxicaţia se produce doar în cazul administrării interne. Folosirea externă a acestei plante, dacă este făcută atent, nu prezintă pericol.