Main menu

header

  Circa 70% din biomasa mărilor şi oceanelor sunt alcătuite din alge, care formează fitoplanctonul, acesta stând la baza nutriţiei celorlalte organisme - raci, moluşte, peşti, păsări şi mamifere acvatice.

  Luptă împotriva cancerului
  Algele marine crude previn riscul apariţiei cancerului. Printre proprietăţile curative ale algelor sunt favorizarea proceselor metabolice şi stimularea schimburilor de substanţe în corp, dar şi tonifierea şi stimularea activităţii glandelor endocrine, în special a tiroidei, hipofizei şi pancreasului. Algele marine crude reprezintă un scut împotriva cancerului!
  Mai mult, algele marine sunt de mare ajutor şi în cazul afecţiunilor cardiace. Recent, cercetătorii israelieni au reuşit să obţină din aceste „farmacii marine” substanţa din care au produs un gel ce se solidifică. Acesta este injectat în zona inimii, în locul unde ţesutul a fost deteriorat în urmainfarctului, şi formează un înveliş gros, ce permite ţesutului să se dezvolte normal.

  „Topeşte” celulita
  Acest cocteil marin are rol de detoxifiere locală, acţionează împotriva celulitei şi conferă fermitate. Ajută la eliminarea apei din ţesuturi (drenaj), are efect de slăbire locală (acţionează asupra depozitelor de grăsime), tonifică pielea, reduce apariţia aspectului de coajă de portocală.
Se foloseşte în produsele cosmetice pentru: probleme de microcirculaţie (acţionează ca detoxifiant pentru corp şi ten), ca şi ingredient anticelulitic, pentru fermitatea pielii şi în produsele contur pentru ochi. De asemenea, algele marine mai intră în compoziţia săpunurilor exfoliante, cremelor restructurante, măştilor etc.
Claudia Stan