Main menu

header

  Lemnul-dulce este considerat o veritabilă plantă-minune, ce acţionează la nivel hormonal asupra femeilor trecute de prima tinereţe. Rădăcina de lemn-dulce este extraordinar de bogată în hormoni estrogeni, numiţi şi hormonii feminităţii, ce favorizează dezvoltarea caracterelor specifice sexului frumos.

  Mai dulce decât zahărul!
  Lemnul-dulce (Glycyrrhiza glabra) este o plantă iubitoare de soare şi de lumină, ce creşte în albiile secate ale râurilor şi în luncile neîmpădurite. Are frunzele fine şi închise la culoare, florile mici şi albe şi o rădăcină foarte puternică, ce străpunge solurile dificile şi pietroase. De la această plantă se foloseşte rădăcina, foarte bogată în substanţe zaharoase, de câteva zeci de ori mai dulci decât zahărul (de unde şi denumirea de lemn-dulce).

  Măreşte volumul sânilor
  Se administrează rădăcina mărunţită, sub formă de pulbere, din care se ia câte o jumătate de linguriţă de trei-patru ori pe zi. O cură nu va dura mai mult de 21 de zile şi trebuie urmată obligatoriu de zece zile de pauză. Este un tratament ce catifelează pielea, o întinereşte, o face mai strălucitoare, stimulează procesele de regenerare, iar ca supliment de frumuseţe, acest tratament mai are un efect foarte important pentru noi, femeile: măreşte volumul sânilor.

  Combate reumatismul în zece zile
  Studiile demonstrează că reumatismul se produce la orice vârstă, chiar şi la adolescenţi. Reumatismul poate fi ameliorat sau chiar vindecat cu ajutorul administrării tincturii de lemn-dulce. Se consumă trei-patru linguriţe pe zi, în cure de 21 de zile, cu zece zile pauză. Tinctura de lemn-dulce stimulează producţia de hidrocortizon de către corp, substanţă ce reduce rapid inflamaţia ţesuturilor.
În cazul în care aveţi ulcer gastric, lemnul-dulce este soluţia unui stomac sănătos. Planta se administrează sub formă de pulbere: se ia pe stomacul gol jumătate de linguriţă de patru ori pe zi, timp de o săptămână.

  Eliberează căile respiratorii
Pentru a nu avea de-a face cu tusea sau cu bronşita, este recomandat să faceţi o gargară cu infuzie combinată de lemn-dulce şi să beţi două căni din acest preparat pe zi. Tratamentul se face vreme de zece zile şi are efect excepţional de calmare a tusei, de eliberare a căilor respiratorii de secreţii şi de mărire a capacităţii de autoapărare a organismului.

  Tinctură cu efect estrogenic
  Tinctura de lemn-dulce se obţine prin macerarea a zece linguri cu plantă mărunţită în jumătate de litru de alcool de 70 de grade vreme de două săptămâni, într-un borcan închis ermetic. După aceea, conţinutul borcanului se filtrează prin tifon, iar tinctura se trage în sticluţe mici, închise la culoare. Se administrează de regulă o linguriţă cu tinctură diluată în jumătate de pahar cu apă de trei ori pe zi. Folosită la masaje are rolul de a mări sânii.

  Pulberea, recomandată în ulcerul gastric
  Pulberea de lemn-dulce se obţine prin măcinarea cu râşniţa electrică de cafea a rădăcinilor uscate. Se administrează o jumătate de linguriţă de trei ori pe zi pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă vreme de câteva minute, după care se înghite cu apă. Este recomandată mai ales acolo unde aportul de alcool este contraindicat: ulcerul gastric, gastrita hiperacidă, bolile hepatice grave.

  Infuzia, leac pentru infertilitate
  Infuzia combinată din lemn-dulce se obţine prin punerea la macerat a patru linguriţe cu lemn-dulce într-o cană cu apă de seara până dimineaţa, după care se filtrează. Extractul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă se opăreşte cu încă o cană cu apă clocotită şi se lasă să se răcească. După răcire, infuzia se filtrează, iar în final se combină cele două extracte, obţinându-se astfel un preparat ce poate fi folosit atât intern, cât şi extern. Specialiştii fitoterapeuţi susţin că este indicată în combaterea frigidităţii şi a infertilităţii feminine.
Ana-Maria Cocea
  Reglează sebumul apărut la nivelul scalpului
  Mătreaţa şi iritaţiile de la nivelul scalpului se pot trata cu lemn-dulce. După spălarea normală a capului se face o înmuiere a părului vreme de un sfert de oră într-un lighean, cu infuzie de lemn-dulce. Uscaţi-vă cu prosopul, fără a clăti în prealabil şi veţi avea un păr curat şi luminos!