de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Utilizate de secole în America de Sud, aliment de bază în dietele culturilor maya şi aztecă, micile semințe de chia au cucerit întreaga lume după ce oamenii de știință le-au confirmat remarcabilele proprietăți terapeutice.
Read more: Seminţele de chia combat anemiade Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Cruciferă deosebit de gustoasă, conopida este parte a listei superalimentelor creditate de specialiști cu remarcabila proprietate de a preveni instalarea cancerului, dar beneficiile pentru sănătate ale acestei legume de excepție se extind mult dincolo de acest aspect.
Read more: Conopida sprijină echilibrul hormonalde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
De mii de ani, kanna este una dintre cele mai prețuite plante medicinale din Africa de Sud. În ultima perioadă, kanna a depășit granițele „continentului negru”, grație efectelor sale benefice asupra creierului și stării de spirit.
Read more: Kanna susţine funcţiile executive ale creieruluide Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Acre, sărate și pline de beneficii pentru sănătate, prunele japoneze umeboshi sunt un aliment de bază în bucătăria niponă de secole. Pe lângă gustul lor distinct, aceste roade sunt utilizate și datorită unor certe proprietăți terapeutice, care au atras atenția oamenilor de știință.
Read more: Umeboshi neutralizează acidul din organismde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Purificator cu renume consolidat, cârcina pitică aduce sănătății compuși cu efect astringent, antibacterian și diuretic. În aceste condiții, planta este considerată un redutabil vindecător al rănilor, dar nu numai.
Read more: Cârcina pitică, ideală în cazuri de boreliozăde Georgiana Mihalcea
Edamame sunt boabele de soia imature recoltate devreme. Spre deosebire de boabele de soia mature, păstăile lor fibroase sunt încă verzi, iar boabele interioare sunt fragede și moi. Această legumă nu are în mod natural colesterol și nici gluten, iar consumul său poate ajuta la reducerea riscului de apariție a mai multor afecțiuni, inclusiv hipertensiune arterială, diabet, osteoporoză și colesterol ridicat. Boabele de edamame pot fi preparate într-o varietate de moduri sau pot fi consumate direct din păstăi.
Read more: Edamame ameliorează simptomele menopauzeide Roxana Istudor şi Adrian Barna
Pădurea tropicală amazoniană găzduiește zeci de alimente unice, dintre care unele câștigă rapid popularitate în toată lumea. Un exemplu este cupuaçu, un copac care produce un fruct bogat în nutrienți, delicios, dar mai ales generator de beneficii pentru sănătate.
Read more: Cupuaçu alungă stresul oxidativde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Tonic ideal pentru organism, recunoscut la nivel mondial pentru proprietățile sale remarcabile, uleiul esențial de lămâie este un adevărat elixir care reinfuzează corpul cu energie și limpezește mintea, generând multe alte beneficii pentru organism.
Read more: Uleiul esenţial de lămâie curăţă sinusurilede Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Ulmul este o adevărată sursă de sănătate pentru organismul uman, având supranumele de arbore-minune pentru virtuțile sale terapeutice. Scoarța și frunzele acestui copac de excepție se folosesc pentru tratarea unui mare număr de afecțiuni.
Read more: Ulmul tratează eczemele uscatede Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Unele dintre cele mai iubite oleaginoase, nucile cele de toate zilele celor care mențin un stil de viață sănătos au intrat de ceva timp în categoria superalimentelor și se disting printr-o mulțime de beneficii pentru organism.
Read more: Din galeria superalimentelor Nucile previn bolile cardiovascularede Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Scoruşul este un arbust remarcabil prin proprietățile sale vindecătoare. De la scoarță la fructe, planta pune la dispoziția sănătății oamenilor preparate care au devenit renumite pentru tratarea eficientă a unui mare număr de afecțiuni.
Read more: Scoruşele scad presiunea din globul ocular afectat de glaucom