de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Originară din regiunile tropicale din Asia de Sud-Est, folosită pe scară largă deopotrivă în gastronomie și ca decor pentru grădini, planta de insulină are un număr atât de mare de întrebuințări terapeutice, încât este o adevărată vedetă a medicinei naturiste.
Read more: Vedetă a medicinei naturiste asiatice Planta de insulină, adjuvant în tratamentul fibromului uterinde Georgiana Mihalcea
Aproximativ 40% din populația europeană este afectată de insuficiență venoasă cronică (o denumire stiințifică pentru varice și vene varicoase), o boală care poate duce la probleme de sănătate mai grave: ulcer varicos, infarct miocardic, stop cardiac. Nici în țara noastră statisticile nu arată mai bine. Dacă în urmă cu 20 de ani doar 20% din populația României avea varice, la ora actuală, vorbim despre dublarea acestui procent. Natura ne este însă un aliat de nădejde și ne oferă multe soluții care pot ameliora această problemă.
Read more: Leacuri naturale pentru tratarea varicelorde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Fruct exotic de excepție, guava albă este un adevărat tezaur de nutrienți, care contribuie la buna funcționare a organismului uman și au capacitatea de a preveni anumite boli.
Read more: Guava albă menţine acuitatea vederiide Georgiana Mihalcea
Știați că există peste o sută de ierburi și condimente care pot fi folosite pentru vindecare? Aceste leacuri naturale posedă o serie de proprietăți benefice și lucrează pentru a reduce inflamația, a îmbunătăți sistemul cardiovascular, a întări sistemul imunitar. Uneori, chiar și după ce luăm toate măsurile de precauție necesare și menținem un stil de viață sănătos, tot ne îmbolnăvim. Haideți să vedem cum putem scădea nevoia de medicamente pe bază de prescripție medicală când vrem să ne recuperăm mai repede.
Read more: Plante care scurtează timpul de recuperare după boalăde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Plantă deosebit de hrănitoare, orezul african este bogat în nutrienți, fiind, în același timp, și foarte versatil în gastronomie. Bogăția de compuși importanți identificați în acest aliment face din orezul african nu doar un deliciu culinar, ci și un aliat al bunei funcționări a metabolismului.
Read more: Orezul african stimulează sistemul imunitarde Georgiana Mihalcea
Chiar dacă utilizați deja filtre de aer și aparate de purificat, a avea o dracena în preajmă este ca și cum ați adăuga un strat suplimentar de apărare, asigurându-vă că aerul pe care îl respirați rămâne cât mai lipsit de alergeni. Unele specii, cum ar fi Dracaena fragrans, sunt pe lista NASA a plantelor de purificare a spațiului din interior. Ea poate elimina substanțele chimice dăunătoare precum formaldehida, benzenul, toluenul și xilenul. De asemenea, îmbunătățește funcția cognitivă, memoria, concentrarea, atenția și bunăstarea mentală generală.
Read more: Dracena, calmant natural al stresuluide Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Obținut din miezul unei specii de palmier care crește în Asia de Sud-Est și Papua Noua Guinee, sago este un amidon fără gluten, bogat în carbohidrați, care îmbunătățește textura meniurilor și este o opțiune pentru persoanele care suferă de boala celiacă.
Read more: Sago, opţiune alimentară pentru dieta persoanelor cu boala celiacăde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Variațiune de mentă, capul-de-dragon american este o plantă medicinală folosită de secole, cu mai multe beneficii potențiale pentru sănătate, a căror certificare se află în prezent în atenția oamenilor de știință.
Read more: Capul-de-dragon american relaxează musculatura gastrointestinalăde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Plantă aromatică de excepție, care crește doar în zonele muntoase ale Cretei, dictamnus este considerat un vindecător de renume din vremuri străvechi, când era folosit ca panaceu pentru numeroase boli, iar faima sa continuă și astăzi.
Read more: Dictamnus reduce rigiditatea articulaţiilor afectate de artrităde Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
În Asia, angelica este o adevărată vedetă a medicinei tradiționale, fiind considerată un vindecător de calibru, cu un spectru larg de acțiune terapeutică. De la echilibrul hormonal la detoxificarea ficatului, angelica se dovedește un mare aliat al organismului în fața problemelor de sănătate.
Read more: Angelica anihilează celulele glioblastomuluide Gheorghe Zmaranda
Tendințele în ceea ce privește alegerile alimentare ale oamenilor se schimbă, iar accentul se pune din ce în ce mai mult pe hrană sănătoasă, pe produse obținute într-un mod cât mai curat, cu un aport cât mai redus de substanțe chimice. Microplantele, spre exemplu, au început să fie promovate ca adevărate rezervoare de nutrienți și elemente benefice organismului uman și astfel a apărut și o nouă oportunitate de afacere. Mădălin Casaru (medalion), inginer în agricultură și dezvoltare rurală, a mizat pe potețialul de valorificare al microplantelor și, împreună cu Alina Modoran, a înființat o microseră, Microhealty Greens Buzău. Potrivit acestuia, cultivarea microplantelor este un segment al horticulturii urbane, cea în medii controlate, care, deși este încă în dezvoltare la noi în țară, are șanse foarte mari de dezvoltare.
Read more: Sunt incluse de nutriţionişti în categoria superfood Mădălin Casaru: „Microplantele au un conţinut...